Projekt

Mostar: Kamen temeljac za novu školu prije početka sljedeće školske godine?

Riječ je o školskoj zgradi Područne OŠ Ivana Gundulića…
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 04. 2022. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo nije obveza županijske vlade, ovo je još jedan pokazatelj naše opredijeljenosti i spremnosti konstantno i u maksimalnim okvirima pomagati razvojne projekte u svim našim sredinama'', rekao je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg koji je održao sastanak s članovima Inicijativnoga odbora za izgradnju nove školske zgrade u mostarskom naselju Vojno, Damirom Knezovićem i Mirom Šunjićem.

Iz Vlade HNŽ-a je priopćeno da je Herceg rekao kako je ''Vlada HNŽ-a obrazovanje i stalno podizanje životnoga i radnog standarda prosvjetara, kao i kakvoće uvjeta boravka i rada u obrazovnim ustanovama, postavila u sami vrh svojih prioriteta''.

Riječ je o školskoj zgradi Područne OŠ Ivana Gundulića, a Vlada navodi da ta škola ima ''vitalan značaj za žitelje sjevernoga mostarskog prostora, s naglaskom na naselja Vojno i Potoci++.

''Prepoznajući iznimnu važnost ove školske zgrade za ovaj dio Mostara i njegove žitelje, obećavam i najavljujem kako će Vlada HNŽ-a dati snažnu potporu gradskim vlastima u realizaciji ovoga projekta, uz nadu da ćemo uskoro na predviđenoj lokaciji vidjeti i strojeve odnosno temelje i zidove novoga zdanja'', poručio je Herceg.

Knezović i Šunjić rekli su kako je nedavno održana uspješna Javna rasprava i kako očekuju postavljanje kamena temeljca za novoprojektiranu školsku zgradu prije početka sljedeće školske godine.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close