Opasno čekanje

Mostar ima rasplesano autobusno stajalište: 'Samo čekam kad će se srušiti'

Iz Službe je ranije za Bljesak.info kazano kako oni čekaju dostavu troškovnika od strane Komunalnog, a iz Komunalnog su naveli kako oni aktivnosti obavljaju po nalogu Službe
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 07. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok neki gradovi ulažući u infrastrukturu svojim građanima žele ponuditi pametna autobusna stajališta, ona mostarska nemaju ni uvjete za normalno korištenje.

Naime, na širem području Mostara, kao i u gradu, autobusna stajališta nalaze se u derutnom izdanju koje su, što zbog demolacija, što zbog vremenskih uvjeta, prestale služiti svojoj svrsi.

Neke autobusna stajališta, predstavljaju i opasnost za građane.

''Autobusna postaja u naselju Ortiješ godinama je demolirana. Uz demolaciju dodatno su je dokrajčili vjetrovi te se samo dio konstrukcije drži učvršćen za tlo. Ako se i poželite skloniti od sunca ili kiše pod konstrukciju koju samo čekate da padne po vama, nećete imati svrhe, jer se plastična nadstrešnica raspala. Samo čekam kada će se srušiti'', kazala je za Bljesak.info stanovnica iz tog naselja.

Dodaje kako uz to što godinama nije ulagano ništa u tu autobusno stajalište, čekanje autobusa u Ortiješu opasno jer noću nema rasvjete, a i sami prelazak magistralne ceste predstavlja svojevrsni rizik. Novost im je, tvrdi, iscrtavanje kolnika koje bi trebao vozače podsjetiti da uspore jer je riječ o naseljenom mjestu, a to se, kaže, rijeko i dogodi zbog pravca koji se pruža od sjeverne i južne strane.

Ortiješani su, kako smo ranije pisali, dobili i pješački prijelaz, no to je, tvrde, daleko od onoga što su željeli, ugledajući se na podvožnjak u susjednom naselju Buna.

O stanju s mostarskim autobusnim postajama u više navrata skretali smo pozornost. Od još prije tri godine stanje se ne mijenja, prebacujući loptice na relaciji J.P. Komunalno - Služba za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Iz Službe je ranije za Bljesak.info kazano kako oni čekaju dostavu troškovnika od strane Komunalnog, a iz Komunalnog su naveli kako oni aktivnosti obavljaju po nalogu Službe. Troškovnik se tako, čini se, čeka tri godine.

U gradskoj blagajni sredstava za autobusna stajališta navedena su tek za izgradnju ili održavanje u nekim gradskim područjima, dok se ranije izdvajalo 10.000 za održavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close