Usvojen nacrt odluke

Mostar će uz olimpijski graditi i bazen za ekstremne skokove

"Tako smo predvidjeli i pomoćne bazene koji su praktički određeni za ekstremne skokove s velikim rampama'', rekao je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 10. 2022. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski vijećnici su većinskim brojem glasova usvojili prijedlog nacrta odluke o izmjeni i dopuni regulacijskog plana za područje Južnog logora i time napravili veliki korak za stvaranje uvjeta potrebnih za izgradnju olimpijskog bazena na koji se u Mostaru čeka godinama.

Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo je iznoseći prijedlog vijećnicima rekao kako je olimpijski bazen lociran i da je za njega urađen idejni projekt, ali kako ne bi u budućnosti javila misao da nešto nedostaje u regulacijskom planu tog područja Zavod je isplanirao i pomoćne sadržaje za sportove vodi, navodeći kako će svakako to proći javnu raspravu.

"Tako smo predvidjeli i pomoćne bazene koji su praktički određeni za ekstremne skokove s velikim rampama. Tako, kada Grad Mostar bude organizirao određene sadržaje u ovom djelu ima kompletan sadržaj", pojasnio je Bubalo.

Naglasio je da Grad Mostar s napravljenim prijedlogom, može zonom Južni logor biti potpuno zadovoljan jer će obuhvatiti sve sadrže koji su vezani za vodene sportove.

Međutim, također je naglasio da bi za realizaciju cijele priče trebalo demolirati brojne objekte na tom području, među kojima su stari vojni objekti te naselje Karašerbeš.

"Kako izaći iz tog lokaliteta da Grad Mostar bude korektan i da ne bude opterećen predložili smo nekoliko varijanti, ali će se o tome detaljno raspravljati na javnoj raspravi", zaključio je Bubalo uvjeren da neće u tom procesu nitko biti oštećen i da će Mostar dobiti dio grada na ponos svih građana.

Kopirati
Drag cursor here to close