Vlada HNŽ

Moguća zajednička suradnja Corala i Vlade HNŽ-a

Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 07. 2022. u 12:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Moguća zajednička suradnja Corala i Vlade HNŽ-a

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je na radni sastanak Zdenka Štrigu i Mariju Ćeškić, predstavnike Uprave Poslovnoga centra ''Coral'' čija je djelatnost poslovno informiranje, gospodarsko umrežavanje, financiranje i realiziranje investicijskih projekata u BiH.

Gosti su predstavili prijedlog moguće zajedničke suradnje ''Corala'' i Vlade HNŽ-a, u prvomu redu kroz izradbu publikacije ''BiH Extra 2022./2023.'' u kojoj bi potencijalnim ulagačima u BiH s njemačkoga govornog područja, između ostalih, bili predstavljeni i ukupni potencijali Hercegovačko-neretvanske županije, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

''Investicije su naš glavni cilj, jer potencijali BiH su vrlo veliki, ali ni približno iskorišteni. Poduzetnicima želimo olakšati da u Njemačkoj nađu poslovne partnere, optimalne izvore financiranja te da apliciraju za sredstva Europske unije. Također, želimo izvoznike povezati s potencijalnim kupcima njihovih proizvoda, IT sektor s korisnicima njihovih softverskih rješenja i uslužni sektor s korisnicima usluga'', kazao je Štriga, ističući kako žele pokazati njemačkim gospodarstvenicima da je BiH idealno mjesto za poslovanje i ulaganje.

Herceg je iskazao zainteresiranost za ovaj oblik suradnje s ciljem promicanja gospodarskih subjekata i otvaranja prostora za nova ulaganja.

''Postojanje jedinstvene baze podataka u kojoj bi se mogli pronaći svi gospodarski podaci s našega prostora na njemačkom jeziku uvelike bi olakšalo posao tamošnjim gospodarstvenicima koji žele ulagati u BiH i HNŽ, ali i omogućilo privlačenje novih potencijalnih investitora u naše gospodarstvo. Vlada HNŽ-a prepoznaje ovakav oblik suradnje, pozdravljajući ju kao aktivnost koja otvara nove mogućnosti gospodarskoga rasta i razvitka u ovim izazovnim vremenima'', zaključio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close