Susret

Mitrović: U svibnju trilateralni susret o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo

''U interesu je i Turske i Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i cijele regije da se ovaj infrastrukturni projekt što prije završi'' - kazao je Mitrović, ocijenivši kako se radi o velikom i veoma značajnom projektu za cijeli Balkan.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 02. 2020. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar veza i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je u srijedu u Sarajevu s veleposlanikom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Kocom o suradnji dviju zemalja, s fokusom na infrastrukturne projekte.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnom projektu i realizaciji sporazuma u vezi s izgradnjom autoputa Beograd-Bijeljina-Brčko-Sarajevo i brze ceste od Sarajeva preko Pala, Rogatice, Višegrada, Vardišta, sa vezom za Goražde, do Beograda.

U osvrtu na teme razgovora i značaj spomenutog infrastrukturnog projekta, ministar Mitrović je kazao kako se veleposlanik Koc interesirao za dosadašnji tijek realizacije, te daljnju dinamiku i planove.

''Razgovarali smo o detaljima, kao i o trilateralnom sastanku koji je održan prošle godine u Beogradu između tri predsjednika (Turske, Srbije i BiH)'' - kazao je Mitrović u izjavi za medije.

Istovremeno, najavio je da će u svibnju uslijediti novi trilateralni susret, navodeći kako je dogovoreno i da se, u međuvremenu, održi jedan sastanak na ministarskoj razini kako bi se definirala određena tehnička i operativna pitanja.

Foto: Ministarstvo prometa / U svibnju trilateralni susret o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo

Dogovoreno je, također, formiranje tehničke delegacije u funkciji praćenja realiziranja Sporazuma o izgradnji spomenutog autoputa.

''U interesu je i Turske i Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i cijele regije da se ovaj infrastrukturni projekt što prije završi'' - kazao je Mitrović, ocijenivši kako se radi o velikom i veoma značajnom projektu za cijeli Balkan, južni dio Europe i Aziju.

U kontekstu dinamike realizacije spomenutog projekta, na sastanku je konstatirano kako je dio od Kuzmina (Srbija) do Bijeljine u poodmakloj fazi, te da se radi o dijelu projekta koji je dogovorila R Srbija zajedno s Bosnom i Hercegovinom i Turskom.

U vezi s tim, veleposlanik Koc se interesirao o tome šta je urađeno na trasi autoputa od Bijeljine, Brčkog i Tuzle prema Sarajevu, te od Sarajeva preko Pala i Višegrada prema Srbiji.                  

Kopirati
Drag cursor here to close