Autocesta Sarajevo-Beograd

Mitrović: FBiH kaska za RS u izgradnji autoceste

Ministar je napomenuo važnost potpisivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 03. 2021. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujem se predsjedniku Turske i turskom narodu na donaciji 30.000 cjepiva protiv COVIDA – 19 narodu BiH u trenutku kada nam je to zaista potrebno, kazao je gostujući ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović.

"Mi nemamo cjepivo, dobivamo pomoć "na kašičicu"", izjavio je Mitrović.

Točan termin dolaska cjepiva nije znao.

Osvrnuo se na vrijedne sastanke održane prije par dana u Turskoj, ističući projekt izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd.

Ministar je napomenuo važnost potpisivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, prenosi BHRT.

"Koliko je značajan projekt izgradnje autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo suvišno je pričati. To je jedan veliki korak za BiH, a mali za Tursku. Bitno je istaknuti pitanje povezivanja dva najveća grada- Sarajeva i Beograda. Da ne kažem vjekovima, ali dugo postoji ta ideja koja je konačno došla na realizaciju zahvaljujući prije svega trilateralnom sastanku održanom 2018. između gospodina Erdogana, Vučiča i od strane BiH", kazao Mitrović dodajući da BiH i Srbija kao susjedne zemlje trebaju razvijati prijateljske odnose.

Video: Gost BHT1 uživo bio je Vojin Mitrović, Ministar prometa i komunikacija BiH

Dio spomenute autoceste od Beograda do Sarajeva i od Sarajeva prema Beogradu se počeo graditi. Sporazum između Srbije i Turske već je na snazi i u tijeku je izgradnja mosta na rijeci Savi koji sljedeće godine treba biti i završen.

"Očekujemo u sljedećih mjesec- dva početak izgradnje autoceste od Kuzmina do Rače. Što se tiče izgradnje autoceste kroz BiH, odnosno Republiku Srpsku očekujemo u budućim mjesecima početak radova jer sve predradnje koje su trebale biti urađene na dionici od Reče do Bijeljine su urađene: definirana je trasa, urađena je parcelacija, eksproprijacija i raspisani su tenderi. Mislim da će nakon posjete Turskoj ovaj posao vrlo brzo krenuti", kazao je državni ministar.

Naglasio je i kako Federacija kasni u odnosnu na Republiku Srpsku po pitanju spomenute autoceste "jer je urađen samo idejni projekt i studija izvodljivosti, dok parcelacija i eksproprijacija, prema mojim saznanjima, nije urađena".

Kopirati
Drag cursor here to close