Od - do

Ministar Mitrović s kineskom kompanijom PowerChina: Kinezi žele financirati i graditi dionicu od Glamoča prema Splitu

Predstavnici kineske kompanije su izrazili veliku zainteresiranost i spremnost da sudjeluju u projektu izgradnje dijela autoceste Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 02. 2022. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Sarajevu s delegacijom kineske kompanije PowerChina koju je predvodio Liu Zhidong, glavni predstavnik ove kompanije u BiH.

Predstavnici kineske kompanije su izrazili veliku zainteresiranost i spremnost da sudjeluju u projektu izgradnje dijela autoceste Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa. Riječ je o autocesti koja ide od Glamoča prema Splitu, a koja se preko Okučana povezuje s Mađarskom.

Kompanija PowerChina je zainteresirana da u ovom projektu pruži cijeli niz usluga od investiranja i financiranja, planiranja i projektiranja, izgradnje, proizvodnje opreme do upravljanja radovima, prije svega kroz Republiku Srpsku, ali i Federaciju BiH.

Ministar Mitrović je iskazao spremnost Ministarstva i njega osobno da, u skladu sa svojim ingerencijama, pomogne ovoj kineskoj kompaniji da ostvari kontakte s predstavnicima Republike Srpske. Stoga je dogovoreno da se u narednom razdoblju organizira sastanak s predstavnicima Republike Srpske, kineske kompanije PowerChina i Ministarstva komunikacija i prometa BiH na kojem bi se izložili detalji i uvjeti u vezi s ovim projektom.

Kopirati
Drag cursor here to close