Novca ima, samo ga Novalićeva vlada treba prestati bacati

Milijuni bačeni u vjetar: Kako je Elektroprivreda izgubila spor na sudu od Strabaga

Nasiha Pozder: Novca ima, samo ga Novalićeva vlada treba prestati bacati u ambis
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 01. 2022. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski Strabag dobio je arbitražni postupak pred Međunarodnim arbitražnim sudom protiv Elektroprivrede BiH, zbog neispunjavanja ugovora u vezi s izgradnjom hidroelektrane Vranduk. Reagirali su iz Naše stranke:

“Proračun Federacije BiH svake godine dolazi sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci. Sve više postaje jasno da je razlog toga planiranje Novalićeve vlade koji će na propast osuđeni ugovor potpisati i na što će te godine baciti milijune. Svaka nova najava projekata Vlade FBiH, koja ulazi u osmu godinu postojanja, samo je nova najava višemilijunskih propalih ugovora.

Najnoviji dokaz tome su tri projekta na koje je u ambis bačeno preko 300 milijuna (233 milijuna za “ograđivanje livade” na u ovom momentu nemogućem projektu Termobloka 7 protiv kojeg smo govorili u Federalnom parlamentu od početka, 40 dodatnih milijuna za neplanirane radove u tunelu Hranjen, a sada i 40 milijuna na arbitražu za Vranduk).

Presuda protiv Elektroprivrede BiH koju je pred Međunarodnim arbitražnim sudom dobio austrijski Strabag pokazatelj je nesposobnosti Vlade FBiH zbog koje se, ponovo, kolektivno sramotimo.

Da postoji trunka odgovornosti direktora Elektroprivrede BiH i ministra Džindića ovu godinu građanke i građani ne bi dočekali sa strahom od poskupljenja struje, a time i svega drugoga, nego s njihovim ostavkama.

Od Novalićeve vlade smo navikli na razmetanje novcem građanka i građana Vlade FBiH, a čini nam se da nažalost polako pristajemo i na bahatost, što potvrđuje i posljednja izjava Admira Andelije, direktora Elektroprivrede BiH, koji u kontekstu poskupljenja električne energije poslodavcima u ucjenjivačkom maniru poručuje da oni sada nemaju alternativu”, poručila je Nasiha Pozder, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close