Za 190 milijuna dolara

Milijarder Marc Benioff kupuje časopis Time

Suosnivač Salesforce.com Marc Benioff i njegova supruga osobno kupuju Time za 190 milijuna dolara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 09. 2018. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo osam mjeseci nakon što je prodan američkoj medijskoj grupi Meredith Corporation, časopis Time ponovno mijenja vlasnika, a ovoga puta kupuje ga milijarder Marc Benioff.

Suosnivač Salesforce.coma Marc Benioff i njegova supruga osobno kupuju Time za 190 milijuna dolara. U priopćenju Mereditha stoji kako Benioffi „neće biti uključeni u svakodnevno poslovanje ili novinarske odluke“.

Dogovor bi mogao biti dovršen kroz mjesec dana, no prvo mora dobiti regulatorno odobrenje. Marc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Salesforce.com za poslovanje u oblaku, izjavio je kako on i njegova supruga duboko poštuju organizaciju i taj poznati brend.

''Moć Timea oduvijek je bila u njihovom jedinstvenom pisanju o ljudima i problemima koji na sve nas utječu i povezuju nas“, napisao je u tweetu.

Benioffi preuzimaju Time u vrijeme kada je budućnost tiskanih medija neizvjesna. Prodaja Timea je pala, a bori se i s padom prihoda od oglašavanja.Meredith je tek u siječnju dovršio kupnju matične tvrtke Time Inc. te ubrzo prodao neke od njihovih najpoznatijih magazinskih naslova.

Prema Forbesu, Benioff ima imovinu vrijednu 6,7 milijardi dolara, a nije jedini poduzetnik iz tehnološkog svijeta koji je odlučio kupiti tradicionalnu tiskanu publikaciju.

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos kupio je 2013. godine Washington Post, a prošle je godine Laurene Powell Jobs, filantropistica i udovica Stevea Jobsa, kupila većinski udio u časopis The Atlantic.

Kopirati
Drag cursor here to close