Na 3800 metara četvornih

Ljubuški: U novom parku niču dječje igralište, vježbalište...

Riječ je o jako važnom poslu kojim će, po sređenosti i urbanističkim inovacijama te napretku posljednjih godina, ovaj grad na području Zapadnohercegovačke županije dodatno biti obogaćen i unaprijeđen.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 01. 2022. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt izgradnje i uređenja novog parka u Ljubuškom počet će se uskoro realizirati.

Riječ je o jako važnom poslu kojim će, po sređenosti i urbanističkim inovacijama te napretku posljednjih godina, ovaj grad na području Zapadnohercegovačke županije dodatno biti obogaćen i unaprijeđen.

U obliku trokuta

Projekt je pokrenuo prethodni gradonačelnik Grada Ljubuškog Nevenko Barbarić, javno je predstavljen u veljači 2020. godine, a pritom je kazano da će se s realizacijom početi toga ljeta, no stigla je pandemija koronavirusa, mnogi su projekti usporili, neki su bili važniji te je nakon dvije godine došao red na njegovu realizaciju.

Prostor na kojemu će se park graditi nalazi se u neposrednoj blizini kružnoga toka i stadiona Babovac, u obliku je trokuta, a trenutačno služi kao veletržnica na kojoj se na kamionima nude i prodaju drva za ogrjev, sijeno, stajsko gnojivo, kamene ploče i drugo.

I prvotni plan je, uz zelenilo, šetnice, klupe..., predviđao izgradnju veletržnice koja je Ljubuškom doista potrebna, no uvidjelo se da joj tu, koju stotinu metara od samoga središta grada, ipak nije mjesto pa se odustalo.

''Taj dio, “trokut” preko puta gradskog stadiona, stoji već dugo zapušten. To je uži dio središta Ljubuškog te smo došli na ideju za gradnju i predvidjeli smo sredstva u proračunu Grada Ljubuškog za 2022. godinu. Imamo gotov projekt, prijavili smo se za sredstva Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Drago mi je što mogu reći da su ovih dana stigli rezultati, dobili smo 100.000 konvertibilnih maraka za taj projekt te, uz nekih 160.000 konvertibilnih maraka vlastitih sredstava, nadamo se da će nam za realizaciju nešto pomoći i naša Županija, u što uopće ne sumnjam'', kaže za Večernji list Vedran Markotić, gradonačelnik Grada Ljubuškog.

Četvrt će oživjeti

Gradonačelnik Markotić dodao je također kako će se ubrzo raspisati javni natječaj za izgradnju parka u kojem će biti zelene površine, drvored, dječje igralište, vanjsko vježbalište, parkiralište za nogometni stadion Babovac...

Ukupna površina uređenog prostora novog parka u Ljubuškom trebala bi biti oko 3800 četvornih metara.

''U planu je da se tu grade i nove zgrade, već imamo zahtjeve za izdavanje građevinskih dozvola, tako da će ta gradska četvrt sigurno oživjeti, a dio grada uredit će se tako da bude na ponos Ljubuškog'', naglasio je gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić.

Kopirati
Drag cursor here to close