Lovačka udruga Ždral

Livno: Lovci izgradili deset novih promatračnica

Iz ove udruge kazali su kako je osnovni cilj njihovog osnivanja i djelovanja izgradnja infrastrukture u lovištu, prehrana divljači tijekom cijele godine, a tek na kraju uzgojni odstrel divljači.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2019. u 10:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Lovačka udruga Ždral / Nove lovačke promatračnice

Lovačka udruga Ždral iz Livna, koja je osnovana u svibnju ove godine, daje veliki doprinos opremanju i zaštiti lovišta, a ovih dana od svojih sredstava izgradila je i promatračnice.

Iz ove udruge kazali su za Fenu kako je osnovni cilj njihovog osnivanja i djelovanja izgradnja infrastrukture u lovištu, prehrana divljači tijekom cijele godine, a tek na kraju uzgojni odstrel divljači.

Članovi udruge su većinom lovci iz općina Livno i Bosansko Grahovo, a teren na kojem gospodari ova lovačka udruga proteže se od sela Sajković i Ramići istočno prema Livnu do Šator planine i sela Peulje zapadno prema Bosanskom Grahovu te sjeverno vrhovima planine Staretina i južno magistralnom cestom Livno – Bosansko Grahovo.

Iz udruge Ždral kazali su kako planiraju godišnje izdvajati sve više sredstava za prehranu divljači, a tako i za izgradnju lovno-tehničkih i lovno-gospodarskih lovišta.

Već su krenuli s ulaganjem i zaštitom lovišta pa se ovih dana na njihov poziv okupio veliki broj lovaca i njihovih prijatelja u livanjskom naselju Žabljak gdje su prikupili građu i izgradili deset otvorenih promatračnica koje su namijenjene za lovište ''Ždralovac-Nuglašica'' kojim gospodare.

''Ovim ulaganjem nastojimo povećati brojno stanje svih vrsta divljači i vratiti jelensku divljač poboljšanjem lovočuvarske službe'', istaknuli su iz udruge.

Poručili su kako divljači na ovom području ima dovoljno te da svojim angažmanom nastoje povećati bonitet lovišta kako bi se poboljšali životni uvjeti, ali i trofejna vrijednost divljači.

Kopirati
Drag cursor here to close