Kakva godpoda

Kratko je trajalo: Opet prljamo kao da nas nije bilo strah

Očito je da su građani, koje je virus korona nakratko prepao i osvijestio o potrebi zdravijeg i čišćeg življenja, nastavili po starom…
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 06. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Samo za maske i rukavice'' natpis je na kantama koje su ovih dana postavljene u banja Luci, a koje bi, ako pogledamo ulice ostalih gradova u BiH'' trebale krasiti sve sredine u ovoj zemlji.

No, nije to projekt gradskih vlasti nego reakcija građana.

Danijel Petrović, iz projektnog tima Fondacije AGORA, rekao je za portal Buka kako je troje mladih ljudi iz Banja Luke odlučio poduzeti akciju u cilju sprječavanja zagađivanja i doprinijeti zaštiti životne sredine u vrijeme kada smo svjedoci neadekvatnog odlaganja otpada sumnjivog porijekla, odnosno upotrijebljenih maski i rukavica.

Foto: Bljesak.info / Tragovi

''Sve češće smo viđali upotrjebljene maske i rukavice po trotoarima, parkovima, oko kontejnera i na drugim javnim površinama čime nismo pokazali odgovornost prema našem Gradu. Došli smo na ideju da se postave korpe za odlaganje ovakvog otpada obzirom da se zaštiti moramo, ali i taj otpad odložiti na adekvatan način kako bismo zaštitili kako građane, tako i našu okolinu jer Banja Luka zaista važi za grad zelenila zbog svih svojih prirodnih ljepota i izletišta'', rekao je za Buku Petrović.

  / Procvjetalo

Ne bi bilo loše kad bi se i ostali gradovi uključili u ovo isto. Očito je da su građani, koje je virus korona nakratko prepao i osvijestio o potrebi zdravijeg i čišćeg življenja, nastavili po starom pa im je svejedno gdje završava njihova zaštita sve dok za prljavštinu oko sebe mogu okriviti druge.

Kopirati
Drag cursor here to close