"Plodno tlo"

Kordić zazvao najvećeg investitora u BiH da dođe u Mostar

Kordić se prije nekoliko dana sastao i s veleposlanicom Francuske Christine Toudic, kao i izaslanstvom Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju te ih pozvao da ulože u Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 03. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Nj.E. dr. Ulrike Hartmann, veleposlanicu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Kordić je upoznao veleposlanicu s inicijativama koje želi provesti zajedno s novim Gradskim vijećem te da u idućem mandatu nakon upoznavanja želi s veleposlanstvom ostvariti suradnju na konkretnim projektima.

Veleposlanica je kazala kako je Austrija najveći investitor u BiH, ali da u Mostaru nije bilo značajnijih ulaganja.

Suglasili su se kako Mostar i regija Hercegovina ima veliki potencijal, napose u turizmu, a sada nakon što se stvorilo i bolje političko ozračje treba ukloniti određene birokratske barijere i napraviti preduvjete za ulaganja i gospodarsku suradnju.

Na sastanku je bilo riječi o potpori veleposlanstva Austrije u ostvarivanju suradnje Grada Mostara s nekim o austrijskih gradova, a veleposlanica je podržala tu inicijativu i rekla kako će nakon što dobije od gradonačelnika konkretne prijedloge osobno se angažirati.

Podsjetimo, Kordić se prije nekoliko dana sastao i s veleposlanicom Francuske Christine Toudic, kao i izaslanstvom Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju te ih pozvao da ulože u Mostar.

Kordić je posebno naglasio važnost ulaganja u Zračnu luku Mostar. Pa je tako i s generalnim konzulom Republike Turske Yasar Ergunom razgovarao o mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close