"Potencijal Mostara"

Kordić priziva kineske letove

Tema sastanka bila je bolje unaprjeđenje suradnje gospodarstvenika iz Mostara i NR Kine te u tom kontekstu i promocija Mostara i Hercegovine kao regije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 03. 2021. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Kinesko-europske agencije za tehničku i ekonomsku suradnju.

Izaslanstvo je predvodila Predsjednica CEATEC Shanghai, Chen Hui i predstavnike Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), koje je predvodio predsjednik Damir Vidačak. Sastanku je nazočio i Ivan Ljubić, v.d. direktora Zračne luke Mostar.

Tema sastanka bila je bolje unaprjeđenje suradnje gospodarstvenika iz Mostara i NR Kine te u tom kontekstu i promocija Mostara i Hercegovine kao regije.

Gradonačelnik je na početku sastanka naglasio kako postoji velik interes lokalnih gospodarstvenika za povezivanje i suradnju s kineskim kompanijama.

Naglasio je da kako će grad svakako pomoći sa svoje strane a da se putem suradnje i poslovnih partnerstava s kineskim kompanijama naši gospodarstvenici mogu unaprijediti znanja, osigurati pristup novim tehnologijama i velikom kineskom tržištu.

U tom smislu, gradonačelnik i predsjednik APH Vidačak naglasili su važnost izravnog kontakta s uredom CEATEC-a u BiH što će svakako olakšati i otvoriti put za kvalitetnu buduću suradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH.

"Ono što je potencijal Mostara i Hercegovine za dobru suradnju je Zračna luka Mostar koja treba ulaganja i nudi velike mogućnosti, a izravno je željezničkom prugom povezana sa Lukom Ploče i vrlo je blizu buduće autoceste", naglasili su u priopćenju.

Foto: PR / Sastanak Kordića i kineskog izaslanstva 

Na sastanku je predložila kako bi bilo jako dobro da se mostarski gospodarstvenici pojave na sajmu gospodarstva u Shanghai, gdje se isključivo prezentiraju one kompanije koji mogu izvoziti u Kinu, a CEATEC bi svakako podržao njihov dolazak.

Složili su se kako je također važno napraviti kvalitetnu marketinšku strategiju za nastup na kineskom tržištu.

Podsjetimo, mostarski gradonačelnik pozvao je i turske investitore na ulaganje u Zračnu luku Mostar.

Yasar Ergun, generalni konzul Republike Turske sa sjedištem u Mostaru tada je mostarskom gradonačelniku kazao kako će se osobno angažirao na iznalaženju mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close