Zračna luka Mostar - Croatia Airlines - Hifa Oil

Kordić: Potpisali smo povijesni ugovor

U srijedu u Gradskom vijeću Grada Mostara upriličena je svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City između Javnog poduzeća Međunarodna zračna luka - Aerodrom Mostar, Croatia Airlinesa i Hifa Oila.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 04. 2023. u 12:41 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zadnje dvije godine radimo na kapitalnim investicijama da osiguramo najbolju uslugu kao zračna luka i uspjeli smo u tome jer smo realizirali desetak projekata", kazao je direktor zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Naime u srijedu u Gradskom vijeću Grada Mostara upriličena je svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City između Javnog poduzeća Međunarodna zračna luka - Aerodrom Mostar, Croatia Airlinesa i Hifa Oila.

Povezivanje Mostara sa svjetskim destinacijama

"Jedna od drugih stvari je bilo gorivo što je najbitniji čimbenik zračne luke pa smo i to uspjeli riješiti sa partnerom Hifa oil i stekli smo sve preduvjete. Dok ne dođu niskobudžetne osigurali smo konekciju građanima Mostara da preko Zagreba dođu na 25 destinacija u Europi. I to je bio cilj - povezati Mostar sa glavnim europskim destinacijama", istaknuo je Ljubić, te dodao kako pregovaraju sa još više zračnih

Foto: Bljesak.info / Svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City

kompanija.

"Imamo dogovorene destinacije od Irske do Italije, evo sada i Croatia Airlines, ali dogovaramo i partnerstvo sa zračnom kompanijom iz Grčke, a završnoj smo fazi pregovora sa Ryanairom", zaključio je Ljubić.

Povijesni sporazum

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istaknuo je kako svjedočimo "povijesnom sporazumu".

"Danas svjedočimo sporazumu kojeg smatram povijesnim nakon covid vremena jer svi znate šta se događalo zadnjih par godina i koliko je to utjecalo na zračnu luku Grada Mostara, ali zahvaljujući ovim ljudima ovo možemo smatrati novim početkom zračne luke Mostar jer su vrijedno radili i napravili sve kako bi došlo do čina potpisivanja ovog ugovora, tako da s početkom sajma u Mostaru počinjemo s redovnom linijom Zagreb - Mostar", kazao je Kordić.

Foto: Bljesak.info / Svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City

Dodaje kako se potpisom ovog sporazuma zračna luka Mostar "povezuje se sa Zagrebom, ali najbitnija poruka iz Grada Mostara je da će Zagreb Mostaru biti tzv. hub jer će ga povezivati sa svim najbitnijim gradovima u Europi i svijetu".

"Druga stvar koja je bitna je istaknuti da je mnogo ljudi dugo radilo na ovome i zadnje dvije godine zahvaljujući direktoru Ljubiću smo uspjeli i tehnički dovesti zračnu luku Mostar do toga da može prihvatiti bilo koji avion i bilo koju liniju. I najvažnija stvar je osiguranje kvalitetne i trajne opskrbe gorivom. Ideja nam je da u idućih mjesec dana dopremo do svakoga iz Mostara tko želi koristiti ove linije i da ovo bude jedan početak da bi se Mostar povezao na mapi svjetskih zračnih luka", zaključio je mostarski gradonačelnik.

Marić: Drago mi je što sam sudjelovao privatnim vezama

Na potpisivanju ugovora predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara kazao je kako će Gradsko vijeće sigurno prihvatiti svaki prijedlog koji dođe pred Gradsko vijeće kad su u pitanju i odobrenje financijskih sredstava za normalno funkcioniranje aerodroma, ali i povećanje letova.

Foto: Bljesak.info / Svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City

"Svjedoci ste važnosti aerodroma Mostar i sve što smo pričali i obećavali da otvaramo i stvaramo mogućnosti za početak velikog broja letova da smo sa ovim potpisom stvorili uvjete i da počinjemo realizirati naša obećanja i maksimalno ćemo se potruditi da naš aerodrom bude u punom kapacitetu svim građanima grada Mostara ali i svima ostalima".

"Drago mi je što sam ovdje sudjelovao sa svojim privatnim vezama sa HIFA Oilom i zaista bi ovo trebao biti dobar početak i siguran sam da će ovo biti jedna dobra priča za mostarski aerodrom i grad Mostar. Također očekujemo i veliku pomoć sa viših razina vlasti naše županije ali i svih susjednih županija", naglasio je Marić.

"Omogućit ćemo najbolje uvjete"

"Na poziv gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća odazvali smo se pozivu i pronašli zajednički jezik da postanemo glavni snabdjevač aviokompanija na postarskom aerodromu i sve je to rezultiralo današnjim potpisom", istaknuo je generalni direktor grupacije Hifa Oil.

Foto: Bljesak.info / Svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City

"U svom portfoliju imamo preko 18 kompanija i 1010 zaposlenika i kao što je rečeno, postali smo glavni snabdjevač tuzlanskog, sarajevskog i od danas mostarskog aerodroma. Imamo potpuno sposobne ljude, kadrovske i sve druge kapacitete da zadovoljimo sve potrebe aviokompanija u Bosni i Hercegovini", kazao je, te dodao kako će "svim aviokompanijama omogućiti sve najbolje komercijalne uvjete kako bi ponukali i povukli da avioni lete, da Hercegovina zaživi i da što veći broj turista dođe u cijelu Bosnu i Hercegovinu".

Iz Mostara do bilo koje točke na svijetu za 24 sata

"Moram naglasiti da sam jako sretan što ponovno možemo uspostaviti liniju Mostar - Zagreb koja treba omogućiti građanima Hercegovine vezu sa Europom i svijetom ali i da omogući svim turistima dolazak u ovaj prelijepi dio BiH. Stoga hvala svima koji su omogućili da ovaj projekt dovedemo do kraja i da na prvom letu 3. svibnja uživo promoviramo", istaknuo je Jasmin Bajić, generalni direktor Croatia Airlines.

Foto: Bljesak.info / Svečanost potpisivanja ugovora Mostar Open City

"Jedna takva linija treba pokazati da ovdje postoje preduvjeti za normalno i redovno letenje kompanija i znate da je Croatia Arilines članica najveće svjetske alijanse Star Alliance i samim tim sa svojim partnerima pružit ćemo mogućnost da iz Mostara za 24 sata možeš doći do bilo koje točke na zemaljskoj kugli i nadam se da ćemo svi mi koristiti ovu liniju i daće opravdati ono što od nje očekujemo", zaključio je Bajrić na potpisivanju ugovora u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close