Ili perkid ugovora

Pješački prijelazi u Mostaru - Mjerit će se je li dobro ofarbano

Gradonačelnik Mostara dotaknuo se i teme kontinuitano lošeg oslikavanja horontalne signalizacije
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 10. 2023. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pješački prijelazi zadnjih mjesec aktualna su tema u Gradskoj upravi u proteklo vrijeme, vijećnici su pokretali i inicijative za prebojavanje i osvježavanje prijelaza, a pisali smo kako je tekuće održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije utrošeno samo osam posto planiranih sredstava.

U Live podcastu na našem portalu o ovoj temi govorio je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, poručivši kako je često i on sam nezadovoljan odrađenim poslom, te je poručio da će se nakon svakog ofarbanog prijelaza mjeriti je li dobro urađeno.

''Za farbanje horizontalne signalizacije je odgovorno Komunalno koje nema kapacitet, pa na tenderu daju nekom od podizvođača. Oni planiraju novac za jedno farbanje koje nije dovoljno'', rekao je Kordić.

Poduzeli su izvjesne korake, rekao je gradonačelnik, dodajući da postoji uređaj koji mjeri je li nešto dobro ofarbano.

''Nakon završetka posla izmjerit ćemo pa vidjeti ako ne nude zadovoljavalo norme, nećemo platiti taj posao i prekinut ćemo ugovor s njima. Godinama je pušteno labavo da se radi, mi smo svi to zamjerali, pa pisali po portalima javljali novinarima, ali nije bilo konsekvenci. Onog momenta kad izgubite ugovor na sljedećem poslu ćete razmisliti'', rekao je Kordić.

Dodao je da će izmjeriti sve do jedan pješački prijelaz i to je način,smatra da iskontriraju sve. A razmišljalo se i o provjeri kvalitete asfalta.

Kopirati
Drag cursor here to close