Netko se slika

Kopa se tunel Hranjen

Tunel Hranjen ukupne dužine oko 6km i planirana brza cesta skratit će putovanje na relaciji Sarajevo-Goražde na 45 minuta.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 03. 2019. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeli su radovi na izgradnji tunela Hranjen na lokalitetu Hrenovice u sklopu realizacije izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde.

Ceremoniji su, naravno, nazočili politički dužnosnici, a predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je rekao da se radi o projektu za sve građane Bosansko-podrinjskog kantona, za budućnost njihove djece i napredak Bosne i Hercegovine kao prosperitetne europske zemlje kojoj će ona živjeti.

Istaknuo je da je Vijeće ministara već pokrenulo inicijativu prema OPEC-ovom fondu kako bi se osigurala sredstva u iznosu od 62 milijuna eura i time zatvorila financijska konstrukcija i za druge dvije faze izgradnje brze ceste Sarajevo-Goražde. Dodao je da je ovaj projekt od izuzetne važnosti za dalji ekonomski i društveni razvoj Goražda, BP kantona i istočne Bosne.

Tunel Hranjen ukupne dužine oko 6km i planirana brza cesta skratit će putovanje na relaciji Sarajevo-Goražde na 45 minuta. Rok za završetak radova na izgradnji tunela je 36 mjeseci.

 
Kopirati
Drag cursor here to close