Zatvoreni tip

Što mislite o 'zatvaranju' gradskog bazena u Mostaru?

Žuljević je pitao je li Grad razmišljao i napravio procjenu troškova, odnosno koliko bi financijski iznosilo da se ovaj bazen zatvori nekom montažnom kupolom, ili tomu slično, kako bi građanima bio na raspolaganju tijekom čitave godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 12. 2021. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koji je status Gradskog bazena Mostar, odnosno je li on prodan ili dat na korištenje, te na koji period?'', pitao je vijećnik SDP-a BiH Sanel Žuljević na današnjoj sjednici Gradskog vijeća u Mostaru i zamolio da mu se dostavi ugovor o kupoprodaji ili najmu.

Također, pitao je li Grad razmišljao i napravio procjenu troškova, odnosno koliko bi financijski iznosilo da se ovaj bazen 'zatvori' nekom montažnom kupolom, ili tomu slično, kako bi građanima bio na raspolaganju tijekom čitave godine.

Ova inicijativa bi se, kako je naveo vijećnik, mogla uraditi samostalno ili u suradnji s trenutnim vlasnikom, odnosno korisnikom Gradskog bazena, što bi bilo od koristi na svima.

''Zatvaranje ovog bazena bi značilo brže i jeftinije rješenje, do izgradnje olimpijskog bazena koji je planiran za budućnost'', mišljenja je Žuljević koji dodaje kako iskustvo s gradnjom sportske dvorane pokazuje da se to neće realizirati brzo.

Podsejćamo, Rebalansom proračuna Grad Mostar je na ranijoj sjednici u studenom ove godine odlučio izdvojiti 120 tisuća KM za izradu projektne dokumentacije olimpijskog bazena u Mostaru.

Izdvajanje sredstava usvojeno je podrškom gradskih vijećnika nakon što je na izmjene i dopune proračuna amandman uložio Odbor za urbanizam i građenje Grada Mostara.

"Ovim ćemo dobiti glavni projekat koji će pokazati cijenu kompletnog projekta te mogućnost apliciranja na projekte i pozive viših razina vlasti, Olimpijskog odbora BiH i međunarodnih organizacija", kazao je tada  predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić u obrazloženju.

Nakon priče s uspjehom Lane Pudar na Olimpijskim igrama u Tokiju, i prezentacije projekta suvremenog olimpijskog bazena koji bi se trebao graditi u Mostaru, investicije su procijenjene na nekih 12 milijuna maraka.

Iz gradske uprave su tada istaknuli da je njihova želja i namjera da se u Mostaru napravi olimpijski bazen, te da iz tog razloga traže najpovoljnije načine i modalitete kako bi ovaj bazen čim prije ugledao svjetlo dana.

U međuvremenu u prostorijama Gradske vijećnice održan je on line sastanak povodom planirane izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru s predstavnicima multinacionalne kompanije 'Myrtha pools', vodećom svjetskom kompanijom za izgradnju sportskih bazena koji su tada dali ponudu za izgradnju bazena, prema najmodernijim standardima i pravilima svjetske plivačke federacije, vrijednu 3 milijuna eura.

Lana Pudar proslavljena mostarska plivačica kazala je kako bi za nju izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru bila neprocjenjiva. Što više, olakšalo bi joj sve pripreme.

''To nije luksuz to je potreba. Već vidimo da imamo talenata, a poslije mene dolaze mlađi koji su također talentirani", kazala je tada.

Inače Grad Mostar u suradnji s Nogometnim savezom BiH, a uz pomoć UEFA-e planira vršiti rekonstrukciju dva stadiona, i to Gradskog stadiona i stadiona na lokalitetu Vrapčići. Projekt je to koji bi se realizirao bi se u razdoblju od 2022. do 2026. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close