Vrt

Još jedno 'ravnanje' u mostarskoj ulici

Stanari koji su uživali u sad srušenom vrtu, ne kriju razočarenje jer smatraju kako ima većih problema i većeg rugla u gradu od onoga što su oni napravili.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 12. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u Ulici hrvatske mladeži u Mostaru nakon mjeseci čekanja uklonjeni bespravno izgrađeni objekti, na red za rušenje je došao i vrt kojeg su stanari izgradili.

Foto: Bljesak.info / Rušenje kućica u Omladinskoj

Godinama se ta oaza skrivala iza bespravno izgrađenih objekata. U njoj su vrijeme provodili umirovljenici, a čini se kako je Gradu jako stalo da javne površine dovede u red.

No, stanari koji su uživali u sad srušenom vrtu, ne kriju razočarenje jer smatraju kako ima većih problema i većeg rugla u gradu od onoga što su oni napravili. Drugi dio stanara pak napominje kako su oduševljeni jer je ovime srušeno utočište za kako navode ''30 mačaka i psa'' te da je ''spriječeno širenje kolere''.

Foto: Bljesak.info / Nakon kućica, srušen je i vrt

Stanovnici Ulice hrvatske mladeži upozoravali su ranje kako bi netko trebao voditi računa o deponijama koje niču uz kontejnere kao i pražnjenju kanti za selektivni otpad o kojima nitko ne vodi brigu.

Foto: Bljesak.info / Radve su izveli mostarski komunalci

Između ostalog, ističu i kako nitko nikada nije izrazio brigu za promet u toj ulici. Glavni problem ističu to što su automobili parkirani po nogostupu i što se tom ulicom ne može normalno prolaziti.

Ističu i nedovršene tribine obližnjeg igrališta čije prostorije, kako navode, svemu služe osim onome čemu su trebale biti namijenjene te problem s odvodima i kanalizacijom.

Foto: Bljesak.info / Tragovi koji će ostati

S druge strane, Grad se odlučio pozabaviti nelegalnim objektima u ovoj ulici, ali i u drugim dijelovima grada. Iako je u ovoj ulici sanacija i vraćanje prostora u prvobitno stanje prilično dobro urađeno, u Mostaru se mogu vidjeti i ružne posljedice aljkavog uklanjanja nelegalnih objekata ali i mirovanje pojedinih lokacija gdje su uočene nepravilnosti.

Stoga je možda i logično pitanje koje postavljaju građani zašto maleni park ako nitko ne dira velike stvari?

Kopirati
Drag cursor here to close