Brm, brm

Još 340 milijuna eura za gradnju autoceste između Zenice i Doboja

Koridor V c kroz BiH je projektiran u dužini od oko 330 kilometara i do sada je izgrađeno oko 130 kilometara suvremene prometnice, a u tijeku su radovi na nekoliko dionica kroz središnji i južni dio zemlje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 07. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska investicijska banka (EIB) odobrila je Bosni i Hercegovini novi kredit u iznosu od 340 milijuna eura, namijenjen gradnji autoceste na koridoru koji povezuje Budimpeštu i Ploče, potvrdili su u četvrtak dužnosnici Autocesta Federacije BiH.

Kredit je odobren za izgradnju dionice duge 36 kilometara između Zenice i Doboja, a dužnosnici Autocesta FBiH ističu kako je na ovaj način zatvorena cjelokupna financijska konstrukcija gradnje autoceste na području tog entiteta.

Kroz Federaciju BiH prolazi najveći dio trase autoceste na koridoru V c, a kroz Republiku Srpsku tridesetak kilometara, a i tamo su već počeli radovi na izgradnji dionice od Doboja ka Posavini uz osiguranu financijsku konstrukciju, prenosi Hina.

Koridor V c kroz BiH je projektiran u dužini od oko 330 kilometara i do sada je izgrađeno oko 130 kilometara suvremene prometnice, a u tijeku su radovi na nekoliko dionica kroz središnji i južni dio zemlje.

Do studenog bi u promet trebalo biti pušteno desetak kilometara zaobilaznice oko Zenice, a ministar prometa Federacije BiH Denis Lasić ranije je kazao kako očekuje da će do ljeta 2022. Mostar biti spojen na već izgrađeni dio autoceste koji vodi do graničnog prijelaza s Hrvatskom Bijača-Nova Sela.

Procjene Autocesta FBiH su kako bi uz sadašnju dinamiku radova cjelokupna autocesta kroz susjednu državu mogla biti dovršena u narednih sedam godina.

Kopirati
Drag cursor here to close