Javna rasvjeta

Jablanica će dobiti LED rasvjetu

Ukupna vrijednost projekta u gradskom jezgru Jablanice iznosi 104.820,00 KM, a rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenja izvođača radova u posjed.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 05. 2018. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu realizacije projekta „IRENE“, (Integralna Obnovljiva i Energetski učinkovita mreža) u sali za sjednice Općinskog vijeća, održan je radno-konzultativni sastanak predstavnika REDAH (Udruženje za regionalni gospodarski razvitak Hercegovine)  iz Mostara, predstavnik odabranog izvođača radova „Elko-Marić“ d.o.o. iz Mostara i predstavnici Općine Jablanica na kome se razgovaralo o  planiranim radovima zamjene rasvjetnih tijela javne rasvjete sa LED svjetiljkama u užem gradskom području općine Jablanica u ulicama: „Pere Bilića“, „Zlatnih ljiljana“, „Branilaca grada“, „1.marta“, „Željezničkoj“, „Darivalaca krvi“,„Jaroslava Černija“, „Nikole Bojanovića“ i „Omladinsko šetalište“.

Predstavnici agencije REDAH-a koji je partner projekta IRENE iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., upoznali su predstavnike  Općine Jablanica o trenutnim aktivnostima projekta uvođenja LED rasvjete na području općine Jablanica, u čijem sufinanciranju sudjeluje i Općina Jablanica u iznosu od 21.318,55 KM te o proceduri i izboru izvođača radova,  „Elko-Marić“ d.o.o. Mostar, navedeno je na stranici Općine Jablanica.

Ukupna vrijednost projekta u gradskom jezgru Jablanice iznosi 104.820,00 KM, a  rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenja  izvođača radova u posjed.  Usluge nadzora projekta vršit će  „Zagrebinspekt“ d.o.o. Mostar.

Da podsjetimo, projekt IRENE, čija  provedba traje  od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine, pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE,implementira  se u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projektom „IRENE“planirano je  ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sistema i jednog  solarnog sistema na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivatu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici.. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820,00 eura, od čega 1.628.447,00 eura predstavlja programsko sufinanciranje.

Glavni cilj projekta IRENE je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički razvoj i umrežavanje lokalnih sistema upravljanja energijom u CBA za poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Kopirati
Drag cursor here to close