Relokacija

Izmješteno 187 migranata s dvije lokacije na području Bihaća

Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra LIPA
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 06. 2021. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dvije lokacije na Kamenici i Žegarskoj aleji na području Bihaća izmješteno je 187 migranata, državljana Pakistana, koji su boravili u improviziranom smještaju u napuštenim objektima, priopćila je Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na spomenutim lokacijama zatekli 187 migranata, državljana Pakistana te je izvršena njihova relokacija, smještaj i zbrinjavanje u privremeni prihvatni centar "Lipa". Trenutno se provode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra "Lipa".

Aktivnosti su provedene u suradnji s policijskim službenicima MUP-a USK-a te uz podršku medicinskog tima Doma zdravlja Bihać i Civilne zaštite grada Bihaća, Vatrogasne jedinice i JKP Komrad koji rade na raščišćavanju improviziranog smještaja i sprovode aktivnosti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, odnosno osiguranja ili onemogućavanja ponovnog ulaza u napuštene objekte.

Provođenje navedenih aktivnosti je nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima s lokalnim vlastima u cilju što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanskog Kantona

Kopirati
Drag cursor here to close