Košarac i Ćorić

Izgradnja plinovoda ključni infrastrukturni projekt u Republici Srpskoj

Na sastanku je istaknuto da izgradnja kraka plinovoda "Turski tok" predstavlja kapitalni infrastrukturni projekt u Republici Srpskoj, koji će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju, poboljšanju standarda i kvaliteta života.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 03. 2021. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom prometa i veza Republike Srpske Nedeljkom Ćorićem o izgradnji plinovoda ''Nova istočna interkonekcija Republike Srpske/BiH i Srbije'', koji se nastavlja na plinovod ''Turski tok''.

Sugovornici su pozdravili suradnju poduzeća ''Gas-Res'' i ''Srbijagas'' na izgradnji ovog plinovoda, koji će pratiti trasu buduće autoceste od Bijeljine, Doboja, Banjaluke do Prijedora i Novog Grada.

Na sastanku je istaknuto da izgradnja kraka plinovoda "Turski tok" predstavlja kapitalni infrastrukturni projekt u Republici Srpskoj, koji će doprinijeti bržem ekonomskom razvoju, poboljšanju standarda i kvaliteta života, kao i zaštiti životne sredine.

''Uvođenje kraka 'Turskog toka' rezultat je višegodišnjih napora i predanog rada institucija Republike Srpske. Korištenje plina, kao ekonomičnijeg energenta, doprinijet će razvoju gospodarske aktivnosti, ali i zaštiti životne sredine. Institucije na razini BiH moraju prepoznati i na odgovarajući način podržati aktivnosti Republike Srpske na realizaciji značajne investicije, koja će omogućiti novi energent stanovništvu i gospodarstvu'', poručio je ministar Košarac.

Ministri Košarac i Ćorić usuglasili su da će u nadolazećem razdoblju održavati redovne radne sastanke u cilju praćenja dinamike planiranih aktivnosti, u skladu sa ustavnim nadležnostima.

''Namjera nam je da zajedničkim naporima ubrzamo aktivnosti na potpisivanju sporazuma između BiH i Srbije, neophodnih za izgradnju kraka plinovoda kroz Republiku Srpsku. Institucije na razini BiH treba da, u skladu sa nadležnostima, daju doprinos i pomognu institucijama Republike Srpske da ovaj posao što prije bude završen. Važno nam je da osiguramo više interkonekcija, kako bi plin bio dostupan što većem broju građana i gospodarskih subjekata'', poručio je ministar Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close