Rubnjaci

Ispravljena 'mala' greška: A gdje sad?

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Grada, izvođač je zbog nerazumijevanja, obzirom da se radilo o rekonstrukciji ceste i vraćanju u 'isto stanje kakvo je bilo', počeo postavljati obične rubnjake, no pozornost mu je skrenuta na vrijeme
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 07. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su ranije bili postavljeni obični rubnjaci na pješačkom prijelazu u Ulici Ante Starčevića, gdje se još uvijek izvode radovi na rekonstrukciji prometnice nakon izgradnje kolektora, grešku su, kako je i najavljeno iz Grada, postavljanjem oborenih rubnjaka, ispravili.

Foto: Bljesak.info / Postavljeni oboreni rubnjacina rekonstrukciji u Ulici Ante Starčevića

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz Grada, izvođač je zbog nerazumijevanja, obzirom da se radilo o rekonstrukciji ceste i vraćanju u 'isto stanje kakvo je bilo', počeo postavljati obične rubnjake, no pozornost mu je skrenuta na vrijeme te su rubnjaci zamijenjeni.

Problem s rubnjacima 'pod povećalo' su stavili i na Facebook stranici 'Za pristupačni Mostar', gdje su uz fotografiju spornog rubnjaka objavili komentar kako se 'pravi novo, a nema nagiba za kolica'.

Ovu Facebook stranicu pokrenula je majka djeteta s invaliditetom, putem koje pokušava probuditi svijest građana vozača, te ukazati na problem arhitektonskih barijera u gradu Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Gore, dole...

Postavljanjem oborenih rubnjaka ispravljena je jedna u nizu barijera koje su u ovom gradu na čekanju. Tako primjerice i na ovom križanju, ako se idući Ulicom Ante Starčevića na pješačkom prijelazu 'popnete' uz oboreni rubnjak, na križanju s Ulicom Vokića i Lorkovića nemate gdje 'sići'.

Foto: Bljesak.info / Križanje s Ulicom Vokića i Lorkovića

Podsjećamo, rekonstrukcija rubnjaka odvija se u sklopu radova na izgradnji kolektora grada Mostara na dijelu ulice Ante Starčevića, od hotela "Ero" do spoja sa ulicom Vokića i Lorkovića, u dužini od 270 metara. Radovi su započeli krajem veljače 2019. , dok je  predviđeni rok za završetak radova bio 30. travnja 2019.

Do završetka, kako su nam početkom lipnja objasnili iz Grada, nije došlo zbog kišnog vremena koje je prolongiralo izvođenje radova u ovoj ulici. 

Foto: Bljesak.info / Radovi na rekonstrukciji u Ulici Ante Starčevića
Kopirati
Drag cursor here to close