Pojašnjenje

Inspekcija ne zna šta Grad radi?! I obrnuto…

Iako je našem portalu upućeno pojašnjenje, nije pojašnjeno kako inspekcija ne zna za radove i zašto radnici rade okruženi žutom vrpcom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 04. 2022. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako mostarska građevinska inspekcija ne zna da je Grad krenuo u projekt ''Izgradnja javne rasvjete na više gradskih područja''.

Ispada tako jer je inspekcija zabranila radove u Ulici Leopolda Mandića pa su radnici nastavili raditi okruženi žutim inspekcijskim vrpcama.

Naime, u ''pojašnjenju'' ovlaštenog predstavnika investitora upućenom portalu Bljesak.info navodi se kako se radi o dijelu radova spomenutog projekta kojeg provodi Grad Mostar, Odjel za urbanizam i građenje, Služba za građenje infrastrukturnih objekata podijeljenih u tri lota iz 2021. godine. Izvođač ''okruženih'' radova je poduzeće Projecta d.o.o. Mostar.

Nije pojašnjeno kako inspekcija ne zna za radove pa i zašto ih je nakon što je obavještena ogradila.

''Radovi u Ul. Leopolda Mandića se izvode u sklopu Lot:3 GP Jugozapad, na predmetnoj lokaciji a na zahtjev stanara zgrade locirane pored parka. Zahtjev za postavljanje jednog kandelabera javne rasvjete podnesen je ispred stanara 2021. godine. Za postavljanje kandelabera su provedene sve potrebne zakonske procedure. Nakon javne nabave za predmetne radove dodijeljen je ugovor izvođaču koji iste i izvodi'', navodi se u pojašnjenju.

Stanari, od kojih neki tvrde da je taj zahtjev star deset godina, nitko nije obavijestio ni o zahtjevu ni o radovima.

Ugovor sa spomenutom tvrtkom za Lot 3 i 4, dakle za javnu rasvjetu na gradskim područjima Zapad i Jugozapad, težak je 134.889,24 KM bez PDV-a a ugovor je potpisan 2. kolovoza 2021. godine i radovi su trebali trajati jednu godinu.

Ove je pak godine, 6. travnja, potpisan ugovor s istom tvrtkom za radove ''na izgradnji javne rasvjete na gradskom području Jugozapad i prema pripremljenom predmjeru radova'' u vrijednosti od 124.497,78 bez PDV-a. I ovi radovi imaju godinu dana da se dovrše.

Kopirati
Drag cursor here to close