Nestrpljivi Imoćani

Imotski: Krenuli radovi na izgradnji spomenika Mercedesu

"Mercedes je bio znak moći, uspjeha. Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 02. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imotski nestrpljivo očekuje 13. lipnja, kada bi trebala biti završena izgradnja novog trga i spomenika Mercedesu.

U subotu su krenuli radovi na postavljanju kocke u okružju spomenika, pripremljen je podest na kojemu će biti spomenik, došli su i konačni projekti budućeg trga sa uređenim parking prostorom, budućim vodoskokom, stablima maslina, kao i pločama na kojima će biti imena donatora, kao i projekt posebnog dopdatka sa strane spomenika.

Riječ je o zemljinoj kugli u kamenu u čijem je središtu Imotski, a oko njega svi kontinenti. Simbolika, jer Imoćana ima upravo na svim kontinentima, piše radioimotski.hr.

''Ovim putem pozivamo potencijalne donatore, da ima još rezerviranih kamenih pločica u kojima će biti ugravirana njihova imena. Za vječnost'', riječi su Ivana Topića Note koji je u subotu ujutro sa cijelom ekipom predstavio i završni dokument oko izgradnje spomenika Mercedesu. 

Foto: imotskiradio.hr / Plan trga

Podsjetimo, kamen temeljac za spomenik Mercedesu postavljen je još u svibnju prošle godine, a izgradnja spomenika trebala bi koštati oko 450.000 kuna

"Mercedes je bio znak moći, uspjeha. Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio", priča za 24sata Mirko Perkušić vlasnik najstarijeg registriranog Mercedesa iz 1958., Pontona 180 D., izloženog na ulicama Imotskoga.

Sudeći po njegovim riječima u Imotskome nema onih koji nisu uspjeli. U Imotskoj krajini, naime, registrirano je oko 8100 Mercedesa a još blizu 4000 ih je neregistrirano.

Kopirati
Drag cursor here to close