Uborak

Hujdur odgovorio Kordiću: Priča za malu djecu

Hujdur, koji je izabran za predsjednika izvršnog odbora stranke Narod i Pravda u Gradu Mostaru, poručio je na društvenim mrežama Kordiću kako godinu i pol, nije uradio ništa…
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 05. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moj Kordiću, ti i ekipa oko tebe ste očito naučili da sve što ne možete potkupiti i kontrolirati pokušavate obezvrijediti i okrenuti kao političko pitanje. Ekipa i ja nismo na prodaju, ne bojimo se ucjena, sve što tražimo je red rad i disciplina. Tebe i vijećnika koje mi građani plaćamo'', poručio je mostarskom gradonačelniku Mariju Hordiću Omer Hujdur predsjednik Udruženja "Jer me se tiče".

Naime, Kordić je rekao da se priča oko Uborka pretvorila u politiku te da se ''nešto takvo koristiti za izbore kao tema, što je jako bezobrazno''.

''Gore nije stvar pritiska građana koji su zainteresirani, nego to postaje politička stvar. Oni dobro znaju da od siječnja imamo okolišnu dozvolu, nakon toga trebale su uslijediti ozbiljne aktivnosti da ne odlažemo smeće kako se odlaže, jer trenutno je stanje nedopustivo, zbog svih nas koji živimo južno od deponije, a to se tiče i Hrvatske i Jadranskog mora'', rekao je Kordić novinarima u pauzi sjednice Gradskog vijeća.

No, Hujdur, koji je izabran za predsjednika izvršnog odbora stranke Narod i Pravda u Gradu Mostaru, poručio je na društvenim mrežama Kordiću kako godinu i pol, nije uradio ništa po pitanju rješenja deponije.

''Tvoja priča kako sam se ja uključio u politiku je čista nebuloza za koju ne znam bih li rekao da je više bezobrazna ili smiješna. Još sa tom procjenom nisam načisto. Ne znam odakle vam pravo prozivati ljude za nešto u čemu ste vi do guše. Razlika između mene i tebe i tvoje ekipe, je ta što ste vi ušli u politiku zbog svojih ambicija, da se dokažete i pokažete, a ja sam morao ući iz nužde, odnosno, muke, jer si me ti i takvi poput tebe natjerali na to. Kordiću, ne laži narod. Pričati o rješenjima deponije, zatvaranje iste, bez pronalaska rješenja je priča za malu djecu. Kad budete ponudili konkretno rješenje za deponiju koje ne ugrožava ni jednog stanovnika Mostara i doline Neretve, a da to više nije postojeća lokacija u Vrapčićima, imat ćete našu punu podršku'', poručio je Kordiću Hujdur.

Naveo je kako udruga radi ''samo po zakonima''.

''Koristimo zakonske procedure, a ti kao gradonačelnik trebaš da poštuješ institucije ove zemlje, volju građana, vladavinu prava, sudove. Zaista je sramota da jedan gradonačelnik izlazi sa takvim stavovima'', rekao je Hujdur.

Naime, građanska inicijativa "Jer nas se tiče" u četvrtak je  ispred Gradske vijećnice u Mostaru performansom podsjetila na njihove zahtjeve za rješavanje problema deponije "Uborak". Iz Građanske inicijative donijeli su vreće pune smeća s Uborka i ostavili ih ispred Gradske vijećnice.

Kordić je rekao kako sve stoji upravo zbog udruge koja ne želi popustiti.

''Žalosti me da su danas ljudi bili tu da bi poslali poruku - kome, gradonačelniku, gradskoj upravi, koja je u situaciji da imamo 2,5 milijuna KM, a ne možemo ništa s njima napraviti, jer upravo ta grupa ljudi, predvođena s gospodom koja su se čak i politički aktivirala, jer sve te sumnje u koje nisam htio vjerovati se počinju obistiniti'', rekao je mostarski gradonačelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close