Strelčevina

Hoće li 'Kamena scena' konačno zaživjeti?

Radovi na ovom prostoru nikada nisu završeni zbog nedostatka sredstava.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 12. 2022. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikad korištena kamena scena u mostarskom naselju Strelčevina dobiva novi izgled. Uz obnovu parka, postavljena je platforma na kojoj ni se nekad trebale puštati projekcije.

Podsjetimo, davne 2007. godine grupa mostarskih entuzijasta, potpomognutih organizacijom Bridging Boundaries International otvorili su ''Park raznolikosti – Kamena scena na Strelčevini''.

Bio je to projekt koji nikada nije dočekao svoj kraj, a zamišljen je kao prostor gdje, kako su tada kazali, mladi stvaratelji svih vrsta, od glazbenika do pjesnika mogu jednostavno doći i uzeti taj prostor kao svoj i organizirati tu bilo što.

Te davne 2007. godine, predsjednica BBI-ja Carol O' Negus izrazila je zadovoljstvo otvaranjem parka, kazavši kako će to biti ne samo mjesto za mlade ljude nego i za sve građane Mostara. Ona je istaknula kako će sličan park, pod istim nazivom biti otvoren i u Richmondu, u Virginiji te da se nada kako će on biti jednako koristan.

Tada su istaknuli su nadu da će park imati veliki značaj za grad, te da će doprinijeti da mladi u Mostaru na neki način pokažu svima ono što znaju, kako se osjećaju i što žele u životu.

Radovi na ovom prostoru nikada nisu završeni zbog nedostatka sredstava, a ostaje za nadati se kako će se ovaj put iznaći sva potrebna sredstva kako bi nakon 15 godina Kamena scena konačno zaživjela.

Kopirati
Drag cursor here to close