Pomoć u traženju strateškog partnera

Herceg pozvao Hrvatsku da zajedno riješe problem Aluminija

Tom prilikom je istaknuo kako održavanje Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru značajno doprinosi razvitku hercegovačko-neretvanskog gospodarstva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2019. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ / Predsjednik Vlade HNŽ i ministar poduzetništva i obrta RH

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg je tijekom današnjem sastanku u Tehnološkom parku Intera u Mostaru, hrvatskom ministru poduzetništva i obrta u Vladi Republike Hrvatske Darkom Horvatom predstavio potencijale koje HNŽ ima kao i mogućnosti koje se nude ulagačima. Tom prilikom je istaknuo kako održavanje Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru značajno doprinosi razvitku hercegovačko-neretvanskog gospodarstva.

Govoreći o gospodarskoj suradnji, posebno je spomenuo probleme u kojima se nalazi ''Alumini'' Mostar ističući kako očekuje da Republika Hrvatska, kao jedan od suvlasnika poduzeća, pomogne u traženju strateškog partnera. Kao pozitivan primjer, istaknut je projekt hrvatske kompanije ''Podravka'' za čije potrebe razvojačeni branitelji iz HNŽ proizvode rajčice. Izražena je nada u to kako će ''Podravka'' nastaviti započetu suradnju s braniteljskim zadrugama što će snažno potaknuti samoupošljavanje branitelja.

Ministar Horvat zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnoj dobrodošlici istaknuvši značaj Mostarskog sajma kao mjesta susreta i kreiranja novih konkretnih poslovnih projekata. Također, izrazio je spremnost poticati daljnju suradnju ''Podravke'' i braniteljskih zadruga, te će, u sklopu svojih nadležnosti, pomoći u traženju kvalitetnih rješenja za budućnost ''Aluminija''. Pozvao je sudionike razgovora da se s posebnom pozornošću posvete mogućnostima koje nude IPA i drugi fondovi koje financira EU jer je to način na koji mogu biti realizirane aktivnosti vezane za različna područja.

Inače, na sastanku su bili nazočni i Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Marko Babić, generalni konzul RH u Mostaru, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Dražen Pandža, generalni direktor Aluminija d.d. Mostar, Vedran Šimunović, direktor Intere, Niko Marušić, direktor Fonda za zaštitu okoliša HNŽ, Mile Pušić, predstavnik Udruge Marinada, te Ana Mandac, pomoćnica ministra Horvata.

Kopirati
Drag cursor here to close