Vlade razgovarale

HBŽ: Potrebno čim prije riješiti status graničnog prijelaza Vaganj

Potrebno čim prije riješiti status malograničnog prijelaza Vaganj
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 10. 2017. u 17:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Hercegbosanske i Splitko-dalmatinske županije na sastanku u ponedjeljak u Splitu zaključili su kako je potrebno čim prije riješiti status malograničnog prijelaza Vaganj, priopćila je utorak Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Na sastanku se razgovaralo i o statusu graničnih prijelaza Prisika i Kamensko, a u veoma konstruktivnom razgovoru razgovaralo se i o prekograničnoj suradnji i u tom kontekstu o zajedničkim projektima koji bi se financirali iz EU fondova.

Otvorena je mogućnost Hercegbosanskoj županiji korištenja iskustava JU RERA S. D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije koja je polučila velike rezultate u izradi projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova.

Petar Škorić, saborski zastupnik i član saborskog odbora za promet, ravnatelj županijskih cesta je govorio o potrebi boljeg povezivanja autoputa tzv. poprečnim cestama prema unutrašnjosti, u konkretnom slučaju boljem povezivanju Biska kod Trilja i graničnog prijelaza Kamensko, na putu za Tomislavgrad i Livno.

Mate Dabro iz HEP proizvodnje je kroz "Prezentaciju aktivnosti na projektu održivog gospodarenja voda sliva rijeke Cetine" iznio značaj ovoga projekta s obzirom na mogućnost odvodnje voda livanjskog polja.

Visoko izaslanstvo iz Hercegbosanske županije o ovom pitanju interesiralo se i tražilo odgovore na brojna pitanja. Tražila se i mogućnost da se zajednički uradi projekt odvodnje livanjskog polja koji bi se financirao iz EU fondova.

Na sastanku u Splitu sudjelovali su predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić s ministrima, predsjednik Skupštine HBŽ-a Robert Bagarić, gradonačelnik Livna Luka Čelan i načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin.

S gostima su razgovarali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, njegov zamjenik Anto Šošić, pročelnik Odjela za gospodarstvo i EU fondove Anđelko Katavić, te Davor Pavić iz kabineta župana i ravnatelj županijske agencije RERA Jozo Sarač, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close