Godišnja konferencija EBRD-a

Kordić u Beču: Upoznavanje s najnovijim trendovima u financiranju zelenih gradova

Od zelenih obveznica preko inovativnih tehnologija do ulaganja u održivu infrastrukturu, istraživat će se kako se najbolje uhvatiti u koštac s urbanim izazovima i osigurati bolju, održiviju i energetski otporniju budućnost za gradove.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 10. 2022. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Mario Kordić

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sudjeluje u radu godišnje konferencije EBRD-a „Zeleni gradovi 2022.“ (Green Cities Annual Conference) koja se održava u Beču. Konferencija se nakon tri godine ponovo održava uživo.

Cilj konferencije je istaknuti najnovije trendove u financiranju zelenih gradova. Od zelenih obveznica preko inovativnih tehnologija do ulaganja u održivu infrastrukturu, istraživat će se kako se najbolje uhvatiti u koštac s urbanim izazovima i osigurati bolju, održiviju i energetski otporniju budućnost za gradove i njihove stanovnike.

Konferencije je okupila gradonačelnike i vladine dužnosnike iz regije Zelenih gradova EBRD-a i grada Beča, bankare EBRD-a i stručnjake za urbanizam i klimu. Sudionici imaju priliku umrežiti se i podijeliti svoja iskustva o projektiranju i ulaganju u održive gradove, priopćeno je iz Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close