Mostarski Centar 2

Građani prosvjeduju zbog radova: Nitko nam ništa nije rekao

Stanari su ljuti i nezadovoljni jer ni o čemu, kako tvrde, nisu obaviješteni.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 02. 2022. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani u mostarskom naselju Centar 2 blokirali su radove na novoj prometnici jer će njezinom izgradnjom ostati bez parkirnih mjesta, a smatraju kako je nevjerojatno da cesta prolazi kroz prolaz ispod zgrada.

Stanari zgrada kraj kojih prolazi prometnica parkirali su automobile na mjesto radova kako bi onemogućili radnike i tvrde kako će ostati bez najmanje osam parkirnih mjesta.

Foto: Bljesak.info / Stanari blokirali radove

''Promet ide ispred ulaza i ugrožava stanare'', navode građani upozoravajući kako vrlo toga malo znaju o ovim radovima.

Tvrde kako nisu znali za radove niti ih je tko zvao na javnu raspravu za koju smatraju da je morala biti održana. Smatraju kako će biti ugroženi većom frekvencijom vozila koja se očekuje nakon što se dovrši prometnica.

Foto: Bljesak.info / Stanari blokirali radove

Rekli su kako su spremni potpisivati peticiju i da očekuju da im se netko od odgovornih obrati.

''Smatramo da nam je netko trebao reći što rade. Uzeli su nam parkirna mjesta a ova cesta nema nikakve logike. Ovo pripada zgradi, parking je napravljen kad je napravljena zgrada'', rekli su stanari za Bljesak.info.

Ljuti su i nezadovoljni jer ni o čemu, kako tvrde, nisu obaviješteni. Upozorili su i kako su posječena stabla i uništene površine koje su se oni trudili godinama održavati.

Posebno im je kritično što cesta prolazi kroz pješački prolaz ispod zgrade.

Foto: Bljesak.info / Prolaz koji će postati cesta

Inače, prometnica kroz ovo naselje, koja je prometnicom od iznimne važnosti za građenje, počela se graditi ovog tjedna nakon više godina čekanja da se uredi stanje u ovom naselju.

Također, doznajemo kako bi se u ponedjeljak trebale održati pripremne radnje za izgradnju školske sportske dvorane u ovom naselju.

Kopirati
Drag cursor here to close