Mostar radi

Grad moli za strpljenje: U subotu potpuno zatvaranje Ulice Mostarskog bataljona

Naime, u sklopu radova "Rekonstrukcija raskrsnice na Španjolskom trgu" planirana je ugradnja bitonosivog sloja asfalta te je potrebna potpuna obustava prometa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 06. 2022. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radi ugradnja bitonosivog sloja asfalta u subotu 25. lipnja planirano je potpuno zatvaranje Ulice Mostarskog bataljona, od „Korza“ do „Španskog Trga“, priopćeno je iz Grada Mostara.

Naime, u sklopu radova „Rekonstrukcija raskrsnice na Španjolskom trgu“ planirana je ugradnja bitonosivog sloja asfalta te je potrebna potpuna obustava prometa.

Iz Grada mole građane za strpljenje te pozivaju vozače da koriste obilazne pravce za motorni promet.

Radovi se obavljaju u skladu s Ugovorom koji je potpisan između investitora (Grad Mostar) i izvođača (HP INVESTING d.o.o. Mostar).

Nastavak je to radova na prometnici s četiri trake koja će spajati Španjolski trg s prometnicom prema naselju Centar 2.

Na lokaciji Španjolski trg projektirano je raskrižje tip Turborotor, prvi ovakav tip raskrižja u Bosni i Hercegovini. Na lokaciji spoja ceste M6.1 s Ulicom kardinala Stepinca projektirano je klasično četverokrako semaforizirano raskrižje.

Cilj projekta je poboljšanje prometne sigurnosti i propusne moći kroz primjenu adekvatnih prometnih rješenja za navedena raskrižja, obzirom da se nalaze na glavnoj gradskoj prometnoj arteriji u smjeru sjever-jug.

Kopirati
Drag cursor here to close