Sanacijski radovi

Grad izdvojio novac za obnovu Dječjeg doma Mostar

Za obnovu Doma Grad će izdvojiti 21.728,07 KM s PDV-om. Radove će izvesti tvrtka ''GTR'' d.o.o. Mostar koji je po Odluci najpovoljniji ponuđač za ovaj posao.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2018. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar izdvojit će novac za sanaciju objekta ''Dječji dom Mostar''.  Gradonačelnik Grada Mostara donio je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku ''Sanacija objekta Dječji dom Mostar''.

Za obnovu Doma Grad će izdvojiti 21.728,07 KM s PDV-om.  Radove će izvesti tvrtka ''GTR'' d.o.o. Mostar koji je po Odluci najpovoljniji ponuđač za ovaj posao.

Dječji dom „Mostar“ u Mostaru postoji još od 1962. godine, dom se tada zvao Dječiji dom Rade Vuković.

Od te davne godine Dom se nalazio na raznim lokacijama, (Šemovac- Kod  hotela „Ruže”, Zalik)

Od 2000. godine smješten je na lokaciji Južni logor, u Mostaru gdje je donacijom „Egipatskog crvenog polumjeseca“ izgrađen novi kompleks doma.

Današnji dom je pravni nasljednik nekadašnjeg Dječjeg doma “RadeVuković” i nosi puni naziv:  J.U. Dječji dom Mostar- Mostar.  2000.   godine izgrađen je novi kompleks doma, a 2013. godine u njemu je boravilo 38-ero djece. U 2017. godini u Domu je boravilo 31 dijete.

 

Djelatnost Doma je njega djece izvan vlastite obitelji, skrb za mlade koje obuhvaća privremeni smještaj te cjelodnevni boravak.

Smještaj djece bez roditelja, djece koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djece i mlađe punoljetne osobe kad je to iz drugih razloga u njihovom interesu te djece čiji roditelji zbog bolesti, neriješenog stambenog pitanja ili drugih nedaća nisu u mogućnosti privremeno brinuti o djetetu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close