Zapelo

Godinu dana stare ponude: Obustavljen postupak za dionicu Tunel Kvanj-Buna

Na dionici Tunel Kvanj – Buna gradit će se dvocijevni tunel Kvanj, desna tunela cijevi dužine 2.645 m i lijeva cijev dužine 2.720 m, vijadukt i nadvožnjak…
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 04. 2022. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Autoceste F BIH obustavile su postupak za izvođenje građevinskih radova na Koridoru Vc: dionica Tunel Kvanj-Buna, objavio je portal Akta.

Kako se navodi u obrazloženju, naručitelj je poništio postupak nabavke zbog dugog proteka vremena od poziva za podnošenje ponuda.

Naime, poziv za podnošenje ponuda objavljen je 30. prosinca 2019. godine. Devet ponuđača je dostavilo tehničke i financijske ponude 19. svibnja 2020. Godine koje su otvorene u prisustvu ponuđača istog dana.

Sve ponude su utvrđene kao tehnički usklađene i kvalificirane. Financijske ponude su otvorene u prisustvu ponuđača 5. ožujka 2021. godine.

Inače, za poddionicu Mostar jug – Tunel Kvanj Federalno ministarstvo okoliša i turizma je izdalo okolišnu dozvolu 17.2.2021. godine, nakon što je održana Javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš Mostar jug – tunel Kvanj u Mostaru 14. septembru 2020. godine, pri čemu su bili ispoštovani svi zakonski elementi.

Dužina dionice je 5,25 kilometara.

Na dionici Tunel Kvanj – Buna gradit će se dvocijevni tunel Kvanj, desna tunela cijevi dužine 2.645 m i lijeva cijev dužine 2.720 m, vijadukt i nadvožnjak, a ostatak trase se nadovezuje na dionicu Buna – Počitelj koja je u izgradnji.

U okviru ovog projekta biti rekonstruirana regionalna cesta Buna – Domanovići ukupne dužina 14,5 km.

Ugovor za izgradnju će biti po modelu “design & build”.

Dionica Tunel Kvanj- Buna financirat će se iz sredstava osiguranih kod Europske investicijske banke (EIB) i mogućim bespovratnim grant sredstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close