Samo moderno

Federacija dobiva bazu otpada

Usvojena je i informacija o mogućim posljedicama isticanja roka propisanog Uredbom o uvjetima ispuštanja otpadnih voda u okoliš i sustave javne kanalizacije
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 11. 2018. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, koja je završena u Sarajevu, donijela Uredbu o informacijskom sustavu upravljanja otpadom, koji obuhvaća niz međusobno informacijsko povezanih elektroničkih baza i izvora podataka s pouzdanim i usporedivim informacijama o svim subjektima upravljanja otpadom, proizvođačima otpada, kategorijama, količinama otpada po kategorijama s podacima o kretanju i postupcima njegove završne obrade.

Usvojena je i informacija o mogućim posljedicama isticanja roka propisanog Uredbom o uvjetima ispuštanja otpadnih voda u okoliš i sustave javne kanalizacije, koju je sačinilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u suradnji s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije.

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada F BiH je dala suglasnost na potpisivanje Aneksa III Ugovora o koncesiji za korištenje vode izvorišta Plava voda u Travniku za javno snabdijevanje vodom općina Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica, kojim je predviđeno produženje važenja ove koncesije.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je informiralo Vladu F BiH da je od 2015. do 2017. godine iz F BiH izvezeno ukupno 16.598,11 tona opasnog otpada.

Kopirati
Drag cursor here to close