Poziv općinama i gradovima

European City Facility nudi 4,14 milijuna eura za sve koji imaju plan energetski održivog razvitka

Otvaranjem trećeg poziva, European City Facility inicijativa podržati će razvoj 69 investicijskih koncepata, s ukupnim proračunom od 4,14 milijuna eura.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 11. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

European City Facility inicijativa pokrenuta prošle godine, otvorila je treći poziv za gradove i općine koji imaju plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama, te ih poziva da najkasnije do 17. prosinca 2021. godine apliciraju i ostvare tehničku pomoć iz još više raspoloživih sredstava.

European City Facility inicijativa (EUCF), financirana od strane Europske unije, pokrenuta je prošle godine s ciljem pružanja potpore lokalnim vlastima, gradovima i općinama u financiranju aktivnosti i usluga potrebnih za razvoj investicijskih koncepata energetski održivog razvitka (IO) te provođenju aktivnosti utvrđenih u njihovim klimatskim i energetskim akcijskim planovima.

Otvaranjem trećeg poziva, European City Facility inicijativa podržati će razvoj 69 investicijskih koncepata, s ukupnim proračunom od 4,14 milijuna eura. U prethodna dva poziva, European City Facility incijativa uspješno je financirala 30 investicijskih koncepata u 14 zemalja (1. poziv) te odabrala daljnjih 69 uspješnih podnositelja zahtjeva iz 19 zemalja (2. poziv), koji su trenutno u procesu potpisivanja službenih ugovora.

Predmet financiranja

Fiksnom potporom do 60 tisuća eura po prijavi, EUCF inicijativa će financirati sve interne i eksterne aktivnosti i usluge gradova i općina koje su potrebne za razvoj investicijskog koncepta. Kandidati koji uspješno apliciraju za EUCF poticaje, dobivena bespovratna sredstva moći će upotrijebiti za razvoj investicijskog koncepta, dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta.

EUCF inicijativa financira aktivnosti poput studija izvedivosti, analize tržišta, analize dionika, pravne, ekonomske i financijske analize, analize rizika itd., a koje su potrebne za razvoj investicijskih koncepata. Te aktivnosti može obavljati interno osoblje ili podugovoreni vanjski stručnjaci. EUCF poticajima ne mogu se izravno financirati stvarna ulaganja, ali se mogu podmirivati troškovi mobilizacije sredstava i  troškovi usluga za razvoj investicijskog koncepta.

Općine i lokalne vlasti koje ispunjavanju uvjete

Poziv EUCF inicijative otvoren je za gradove i općine svih veličina, lokalne vlasti te njihove grupacije iz svih država članica Europske unije, Ujedinjenog kraljevstva i država EGP-a i EFTA-e - Islanda, Lihtenštajna i Norveške.

Podnositelji zahtjeva trebaju dokazati postojanje politički odobrenog akcijskog plana energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama prilaganjem pisma namjere potpisanog od strane gradonačelnika ili drugih relevantnih političkih predstavnika.

Drugi rok  za prijavu otvoren je i istječe 17. prosinca 2021. godine.

Sve dodatne informacije dostupne su na linku: https://eucityfacility.eu/, gdje se u nekoliko brzih koraka može obaviti i online prijava. Korisnička podrška dostupna je putem web stranice.

Više informacija potražite na: eucityfacility.eu i FAQs

Kopirati
Drag cursor here to close