Polako

Dvorana u Centru 2 još čeka

Projektirana je višenamjenska školska dvorana za tjelesno obrazovanje, sa mogućnošću odigravanja utakmica iz sljedećih sportova: rukomet, košarka i odbojka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 05. 2022. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredinom ožujku ove godine kreće gradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu Ilije Jakovljevića u mostarskom naselju Centar II.

Tako glasi obavijest objavljena 3. ožujka na službenim stranicama Grada Mostara. No, na terenu se ne događa ništa. Neslužbeno doznajemo kako je Grad zamoljen da radovi ne kreću dok se ne okonča izvođenje nastave u osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u sklopu koje se gradi dvorana. No, do službenih izjava nismo uspjeli doći.

Dvorana je, kako je navedeno u dokumentaciji, locirana uz zapadnu granicu parcele škole, vodeći računa da se na preostalom dijelu parcele mogu izgraditi vanjska igrališta.

Projektirana je višenamjenska školska dvorana za tjelesno obrazovanje, sa mogućnošću odigravanja utakmica iz sljedećih sportova: rukomet, košarka i odbojka.

Predloženim rješenjem dvorane omogućen je prostor za montažne tribine kapaciteta 360 sjedećih mjesta, a veličina dvorane je 44,10 x 28,40 m i visine od gotovog poda do krovne rešetke 8,00 metara. Površina sportske dvorane je 1.230 m² i navodi se kako je ''maksimalno udaljena od objekta škole i ne ugrožava njezino normalno funkcioniranje''.

Osigurana je topla veza iz prostora škole i dvorane, kao i poseban ulaz za gledatelje. Uz sportsku dvoranu predviđeni su prostori svlačionica, sanitarija i skladištenja rekvizita.

Izvođač radova je ''HERING'' d.d. Široki Brijeg, ugovorena vrijednost radova je 1.976.130 KM dok je za nadzor radova angažirana tvrtka ''RADIS'' d.o.o. Istočno Sarajevo, a ugovorena vrijednost nadzora je 10.062 KM.

Rok izgradnje je 2 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close