FERK

Dozvole za proizvodnju električne energije idu u ...

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na jučerašnjoj je redovitoj sjednici donijela rješenje za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva ...
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 08. 2021. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na jučerašnjoj je redovitoj sjednici donijela rješenje za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva d.o.o. ‘‘BELLATRIX’‘ iz Cazina, te četiri nacrta dozvola za proizvodnju električne energije po zahtjevima poduzeća: ‘‘HENKOPROM’‘ d.o.o. Žepče, ‘‘Klesarstvo ZAMAK’‘ d.o.o. Vogošća, MIV d.o.o. GRUDE i EnergEtica d.o.o. Sarajevo.

Donesena su dva nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE u solarnim fotonaponskim elektranama za ‘‘VELOVO KUĆIŠTE’‘, vl. Anita Ivanković-Lijanović iz Širokog Brijega za solarnu  fotonaponsku elektranu ‘‘Anita 2’‘‘‘ i ‘‘INTERPROJEKT’‘ d.o.o. Mostar za solarnu fotonaponsku elektranu ‘‘INTERPROJEKT’‘.

Iz sektora naftnog gospodarstva donesena su dva rješenja i to: u postupku izmjene i dopune dozvole za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva RU ‘‘Gračanica’‘ d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje i  Rješenje o odbijanju Zahtjeva za obnovu dozvole za rad (licence) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelju zahtjeva ‘‘HOLDINA’‘ d.o.o. Sarajevo.

Isto tako, donesene su odluke o usvajanju dva nacrta dozvole za rad (licence) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om za poduzeća: ‘‘SAGA ENERGY’‘ d.o.o. Sarajevo i ‘‘ZOVKO AUTO’‘ d.o.o. Žepče i jedan nacrta dozvole za rad (licenca) za trgovanje LPG-om za EURO-PLIN’‘ d.o.o. Orašje.

U postupku obnove usvojeni su nacrt dozvole za rad (licence) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za:  SILO PAVLOVIĆ d.o.o. Žepče i ‘‘ZOVKO AUTO’‘ d.o.o. Žepče i jedan nacrt dozvole za rad (licence) za transport naftnih derivata cestovnim prometom za : ‘‘HIFA-BENZ’‘ d.o.o. Tešanj.

Također, FERK je donio dva zaključka po prigovoru kupca i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BIH d.d. – Sarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close