Ispunit će zahtjeve?

Terzić: 'Pokušat ćemo shvatiti i građane u Ševaš Njivama'

Direktor JP Autoceste, poručio je kako će pokušati prihvatiti zahtjeve stanovnika u Ševaš Njivama
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 08. 2020. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su mještani Ševaš Njiva najavljivali prosvjede za ovaj tjedan zbog izgradnje autoputa na poddionici autoceste Počitelj – Zvirovići u sklopu koridora 5C, iz JP Autoceste kažu kako će pokušati udovoljiti njihovim realnim zahtjevima.

Komentirajući prosvjede i nezadovoljstvo mještana iz Ševaš Njiva direktor JP Autoceste FBiH  Adnan Terzić za medije u Mostaru je rekao kako se trude i u 99.9 posto slučajeva uspjevaju odgovoriti zahtjevima lokalne zajednice koji su realni i trpe u vrijeme izgradnje objekata na koridoru.

''Kao i sve ostale, tako ćemo shvatiti i građane u Ševaš Njivama i prihvatiti njihove zahtjeve, odnosno riješti dio stvari koji im predstavlja problem za život'', rekao je Terzić.

Buduća autocesta presijeca imanja mještanima koji žive od poljoprivrede. Tvrde da im obećanja o izgradnji pristupa imanju s druge strane autoceste i tekuće pitke vode nikada nisu ispunjena.

Žale se da im je blokiran pristup zemljištu od kojeg žive, česta miniranja oštećuju građevine a voće i povrće koje uzgajaju ne mogu prodati jer je prekriveno prašinom. Također kažu, da su svi u selu prisiljeni kupovati vodu, jer im je tehnička voda više u kvaru nego u funkciji, a kišnicu, kažu ne mogu koristiti.


Kopirati
Drag cursor here to close