Najbolji livanjski sir na Balkanu

Delić: Pronaći ćemo investitora koji će prepoznati potencijale sirane na Kupresu

''Moja obotelj i ja smo napravili sve što smo mogli. Razvili smo brend i kvalitet, prepoznat kod naših kupaca. Napravili smo moderno proizvodno postrojenje, izgradili hotel, salon za degustaciju''
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 05. 2022. u 21:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije sedam i pol godina Smail Žilić napustio je posao u Poljoprivrednom institutu u Sarajevu i s obitelji preselio na Kupres. Tamo su pokrenuli siranu Kupres Milch, gdje se već godinama, prema ocjeni regionalnih sajmova i gastronoma, proizvodi najbolji livanjski sir na Balkanu.

U posljednjih sedam i po godina investirali su u infrastrukturu i tehnološku modernizaciju više od 3,5 milijuna KM. Kako kaže vlasnik Sirane, sad je vrijeme da u posao uvede partnera odnosno investitora, koji će biti spreman investirati u proširenje kapaciteta proizvodnje, ali i raditi na očuvanju kvaliteta i zaštiti brenda koji su gradili proteklih godina.

Razvijen brand i kvalitet

''Moja obitelj i ja smo napravili sve što smo mogli. Razvili smo brend i kvalitet, prepoznat kod naših kupaca. Napravili smo moderno proizvodno postrojenje, izgradili hotel, salon za degustaciju i više od 60 posto proizvodnje prodamo upravo u našem salonu. Nemamo potrebu, ni želju biti zastupljeni na rafama trgovačkih lanaca'' - kazao je Žilić.

Dodao je da im je sad potrebna jaka investicija, da oplemeni i nastavi razvijati ono što su oni dosad napravili.

''Spreman sam na sve vidove partnerstva. Moj jedini uvjet je očuvanje kvaliteta koji smo postigli, sve drugo se možemo dogovoriti'' - ističe Žilić.

Tragom medijskih objava ministar gospodarstva Kantona Sarajevo Adnan Delić želio je upoznati gospodarstvenika kojeg su na sajmovima diljem regije, ali i šire proglasili jednim od najboljih proizvođača sireva, a na posljednjem sajmu u Beogradu među 350 sireva, sir Kupres Milcha proglašen je za najbolji sir.

Kako se navodi u priopćenju za javnost, kvalitet su prepoznali svi osim vlastite države koja nije ni u jednom trenutku podržala tog gospodarstvenika koji je sve napravio isključivo ulažući vlastita sredstva.

Potencijalna investicija

''Nisam bio siguran na koji način mogu pomoći tog proizvođača hrane, ali želio sam istražiti mogućnosti. Njegova prva rečenica, na našem današnjem sastanku, bila je da mu ne treba pomoć u distribuciji niti bilo koja vrsta pomoći u grantovima i slično'' - kazao je ministar Delić.

Navodi da je Žilić odmah iskazao interes isključivo za pronalazak partnera odnosno investitora te da je jedino što očekuje od ministra da svojim poslovnim kontaktima spomene Kupres Milch kao potencijalnu investiciju.

Tragom te informacije, ministar Delić preuzeo je na sebe odgovornost da već danas informira jednog investitora o toj ideji. Vjeruje da će ubrzo imati investitora koji će vidjeti potencijale koje ta kompanija nudi.

''Kako je istakao Žilić, investicioni potencijali te sirane, ali i općenito Kupresa ogromni su i samo je pitanje dana kad će prvi investitori doći na Kupres'' - priopćila je Služba za protokol i press KS.

Kopirati
Drag cursor here to close