EU

IDDEEA BiH dobila sedam novih terenskih vozila

Podrška poboljšanju transportne infrastrukture IDDEEA-e, kako navode iz te agencije, dio je sveobuhvatne podrške Europske unije Agenciji
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 12. 2023. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) od Europske unije je dobila sedam terenskih vozila koja će osigurati bolju učinkovitost poslovanja Agencije širom Bosne i Hercegovine.

Podrška poboljšanju transportne infrastrukture IDDEEA-e, kako navode iz te agencije, dio je sveobuhvatne podrške Europske unije Agenciji, a odnosi se na jačanje njenih operativnih kapaciteta koji su od izuzetne važnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

- IDDEEA BiH, putem svojih organizacijskih jedinica ima izuzetnu ulogu u obavljanju svojih nadležnosti koje se protežu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Kroz regionalne centre smještene u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Bihaću i centralnom sjedištu u Banjoj Luci, Agencija pruža podršku za više od 900 korisnika u 143 općine. Ova široka podrška zahtijeva visoku mobilnost zaposlenih u IDDEEA-i kako bi se osigurala efikasnost u pružanju usluga širom zemlje.

Ovih sedam vozila, opremljenih pogonom na sve točkove, bit će dodijeljena specijaliziranim timovima Agencije za rad u zahtjevnim terenskim uvjetima i na različitim vrstama cesta, uključujući gradske, planinske, šumske i ceste u izgradnji. Njihova funkcija će također obuhvatiti transport povjerljivih dokumenata ili velikih količina opreme u tim zahtjevnim uvjetima - kaže se u priopćenju IDDEEA-e.

Europska unija, kako dodaju, kontinuirano podržava rad Agencije putem milijunski vrijednih projekata u sklopu kojih je nabavljena neophodna oprema, osigurano informatičko umrežavanje i IT oprema. Organizirane su i specijalizirane obuke s ciljem jačanja kadrovskih kapaciteta Agencije u skladu sa EU standardima.

- IDDEEA BiH personalizira i distribuira putne i identirfikacijske dokumente za sve građane Bosne i Hercegovine. Usklađenost putnih isprava glavni je kriterij za bezvizni režim između Europske unije i Bosne i Hercegovine. IDDEEA BiH trenutno proizvodi biometrijske putovnice 3. generacije, najmoderniju verziju s najnovijim visokotehnološkim sigurnosnim karakteristikama, priopćeno je iz te agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close