Sastanci u Washingtonu

Cvijanović: Trošarine su uvjet za kredit MMF-a

Cvijanović je kazala i da “provođenje Reformske agende i dogovorene procese remeti nepostojanje parlamentarne većine na razini BiH''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 10. 2017. u 12:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istakla da su predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) jasno poručili da se rokovi i obaveze moraju poštovati.

Dodala je da nepoštovanje dogovorenih obaveza ugrožava ne samo aranžman s MMF-om, nego i suradnju s drugim međunarodnim financijskim institucijama, ali i benefite koje bi BiH mogla imati od pristupanja Transportnoj zajednici.

Tijekom razgovora u Washingtonu s predstvanicima MMF-a je navedeno da je aranžman sa tom financijskom institucijom važno uporište za realizaciju razvojnih politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom, a na koje su se obavezali predstavnici svih razina vlasti u BiH.

Cvijanović je kazala i da “provođenje Reformske agende i dogovorene procese remeti nepostojanje parlamentarne većine na razini BiH čime se pokazuje da su vlasti na razini BiH kočničari reformskih procesa”, priopćeno je danas iz entitetske vlade.

Tijekom razgovora je utvrđeno da su institucije RS-a svoj dio obaveza u vezi s aranžmanom s MMF-om ispunile još u prosincu 2016. godine, a predstavnici MMF-a su ponovili da su uvjeti za nastavak aranžmana donošenje Zakona o akcizama i Zakona o osiguranju depozita na razini BiH.

Cvijanović boravi u Washingtonu u okviru redovne Godišnje skupštine Svjetske banke i MMF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close