HBŽ

Cestama 720 tisuća KM

Vlada je usvojila i Odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora – regresa za 2022. godinu u neto iznosu od 537 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 07. 2022. u 14:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je, na sjednici održanoj u srijedu, Odluku o usvajanju liste projekata cestovne infrastrukture lokalne kategorije, za koje je Planom i programom zaštite, održavanja, sanacije i rekonstrukcije javnih cesta u 2022. godini ranije utvrđen ukupan iznos od 720.000 KM.

Za realiziranje ove Odluke osigurana su sredstva u Proračunu HBŽ-a za 2022. godinu, kod korisnika Uprava za ceste, i to: 200.000 KM iz Proračuna HBŽ-a i 520.000 KM iz namjenskih prihoda Uprave za ceste, stoji u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je prijedloge Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparkova na prostoru općina Glamoč i Bosansko Grahovo.

Tvrtka "Vjetroelektrane dah planine" iz Mostara dobila je koncesiju za izgradnju vjetroparka "Čadilj", smještenog na području općine Glamoč, ukupne instalirane snage od 138 MW, za koju je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 62.236,42 KM, i koncesija za izgradnju vjetroparka "Marino Brdo", smještenog na području općine Bosansko Grahovo, ukupne instalirane snage od 126 MW, za koju je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu 56.330,80 KM.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora – regresa za 2022. godinu u neto iznosu od 537 KM.

Nakon provedene javne rasprave i usvojenih sugestija, na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Vlada je razmatrala prijedlog Zakona o radu i dala pozitivno mišljenje, a dana je suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada županijske Uprave za inspekcijske poslove.

Vlada je dala suglasnost na izmjene Programa razvoja malog gospodarstva u HBŽ-u putem subvencije
kamate, a osigurana sredstva u iznosu 200.000 KM. Također, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na izmjenu Programa podrške osnivanju poduzeća u Hercegbosanskoj županiji za šta su osigurana sredstva u iznosu 72.000 KM.

Usvojene su odluke o odobravanju financijskih sredstava Društvu hrvatskih književnika Herceg-Bosne Mostar u iznosu od 10.000 KM, Hrvatskoj akademiji za znanost i umjetnost u BiH u iznosu od 30.000 KM, Bošnjačkoj zajednici kulture (BZK) "Preporod" Livno u iznosu od 5.000 KM te BZK "Preporod" Tomislavgrad i BZK "Preporod" Glamoč u iznosu od 2.500 KM. Srednjoj strukovnoj školi S.S. Kranjčevića Livno, odobrena su financijska sredstva u iznosu od 1.500 KM, kao potpora za odlazak na završno natjecanje u izradi chatbot-ova u Zagrebu, a odobrena su i financijska sredstva u iznosu od 5.000 KM, Općini Kupres, kao financijsku pomoć za organiziranje tradicionalne manifestacije Dani kosidbe na Kupresu "Strljanica" 2022. godine.

Također, odobrena su financijska sredstva u iznosu od 5.000 KM Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sv. Ana – Lištani, kao financijsku pomoć za izgradnju Vatrogasnog doma.

Na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a usvojena je Odluku o odobravanju sredstava iz Tekuće rezerve u svrhu financiranja dodatnih aktivnosti u okviru projekta LAB OP u iznosu od 15.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close