Mreža Naše društvo

''Čemu pola milijuna maraka za 'bezopasni' mulj?''

Kakav je to mulj gospodo?! – pitaju se iz Mreže Naše društvo.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 05. 2020. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreža Naše društvo u više navrata je Ljubi Bešliću  postavljala pitanje gdje je nestalo 800 t mulja za koje je struka utvrdila da se mora hitno izvesti iz BiH.

Kako navode, elaborat koji potpisuju stručnjaci Građevinskog fakulteta i Građevinskog istraživačkog centra d.o.o. iz Mostara je urađen u lipnju 2019. godine i to na zahtjev nadležnih Grada Mostara. Stručni tim je utvrdio da je nakon četiri mjeseca rada Postrojenja sa cca 30 posto kapaciteta nastalo cca 800 t mulja, kojeg je moguće  hitno zbrinuti samo na način da se mulj izveze iz BiH i spali na odgovarajućim spalionicama, jer je od 19 ispitivanih parametara u uzorku mulja, utvrđeno da se četiri parametra nalaze u nedozvoljeno visokim količinama.

''Jasno je svima da Ljubo na ovo pitanje nikada neće odgovoriti, njega to jednostavno  ne zanima, baš kao ni njegove načelnike i druge suradnike. Ne vole oni ove skraćenice nikako'', navode.

Ono što smatraju zanimljivim je činjenica da se u Planu javnih nabavki za 2020. godina nalazi i stavka „zbrinjavanje mulja s PPOV-a“ a planirani iznos je 500.000 KM.

Kakav je to mulj gospodo?! – pitaju se iz Mreže Naše društvo.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close