Radovi još traju

Čapljinski vrtić u potpunosti rekonstruiran: Mališani dobili i jaslice

Kompletna konstrukcija vrtića je ozidana, a sad slijedi konstrukcija za krovište čime bi najzahtjevniji radovi bili obavljeni.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 11. 2017. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od kraja svibnja traju radovi na nadogradnji Dječjeg vrtića u Čapljini, te se osim postojećeg objekta koji se kompletno rekonstruira, na gornjem dijelu vrtića grade jaslice.

Prilikom obilaska gradilišta, na terenu smo zatekli Ivicu Matića, ravnatelja Dječjeg vrtića Čapljina koji ističe da je sretan što veliki projekt dječjeg vrtića u Čapljini ide svojim tijekom.

''Ljudima koji prolaze kraj vrtića izgleda da radovi idu dosta sporo, no drago mi je da će čitatelji na temelju vaših fotografija moći vidjeti i uvjeriti se u suprotno. Ovo nije baš jednostavan projekt, on traži dosta vremena i prilično je zahtjevan. Moram naglasiti, za sve one koji sumnjaju, da projekat ide svojim tijekom, bez obzira na to što smo u početku izgubili nekih mjesec, mjesec i pol dana pripremnih radova jer izvođač nije bio spreman na ono što ga je dočekalo na ovom objektu. Objekt će se uraditi baš onako kako je planiran i kako je na samom projektu zamišljeno, samo je pitanje mjesec ili dva dana produženog roka'', istaknuo je Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina.

Na gradilištu se jasno vidi kako zgrada dječjeg vrtića Čapljina dobiva planiran izgled - kompletna konstrukcija vrtića je ozidana, a sad slijedi konstrukcija za krovište čime bi najzahtjevniji radovi bili obavljeni.

Izgradnja jaslica u sklopu dječjeg vrtića u Čapljini imat će četiri sobe te petu sobu koju su nazvali ''zimski vrt'', a svakako da će izgradnja istih zahtijevati i nova radna mjesta.

''Na katu imamo samo sobe za jasličke skupine. To su četiri sobe i još jedna dodatna, peta soba koju smo nazvali zimski vrt. To je prostor namijenjen za dodatne programe u vrtiću, a to su engleski jezik, čitaonica i likovna radionica, ali i sve one buduće programe koji će biti na raspolaganju. Prostori su ogromni, a sve se radi po pedagoškim standardima. Stari vrtić bio je primjer dobre prakse, jer je sad već davne 1983. godine, kada je pušten za korisnike, predstavljao veliki standard. Mi sad nismo odustajali od tih standarda, zapravo se arhitekt Robert Raguž držao istih, tako da smo dobili jedan prekrasan objekt. Sve nove jasličke skupine naravno da zahtijevaju i nove tete. Svaka jaslička skupina formira se na osnovu dobi, a u svakoj skupini biti će po dvije tete. To je za sad dosta daleko, ali kad dođe vrijeme toga, to će nam biti slatke muke'', izjavio je ravnatelj Dječjeg vrtića u Čapljini.

Na upit kako se trenutno odvija vrtićki program, te jesu li roditelji do sada zadovoljni, Matić odgovara: ''Sada smo na jednoj iznajmljenoj lokaciji. Ne mogu reći da to i nije baš prostor namijenjen za djecu, ali sukladno mogućnostima našli smo prilično adekvatan prostor za određen broj djece. Roditelji su zadovoljni, svako jutro sam sa njima i ovim putem im se želim zahvaliti na razumijevanju i strpljenju. Mi smo ove godine primili samo djecu koja su tu bila prošle godine, dakle nikoga novog, pa tu imamo oko 50 djece u Čapljini i 25 u Višićima što je područni odjel vrtića''.

Prijave za jaslice, koje su uključene u projekt izgradnje u sklopu Dječjeg vrtića u Čapljini, su u tijeku. Prijave možete izvršiti u uredu koji se nalazi u zgradi Bregave.

''Prijave za jaslice već sada su u tijeku. Ovim putem želio bih pozvati sve roditelje koji su planirali dovesti svoju djecu u jaslice ili upisati djecu u vrtić, da mogu doći u ured broj 2 koji se nalazi u zgradi Bregave. Tamo će dobiti upitnik i moći će prijaviti svoje dijete za jaslice odnosno vrtić koji će uskoro biti završen'', zaključio je Matić.

Kopirati
Drag cursor here to close