Urbani mobilijar

Boračko jezero se šminka za turiste: Uređenje šetnice, prometnica, plaža...

Provode se pripremni i zemljani radovi, kako bi se uskoro moglo pristupiti aktivnostima na asfaltiranju prometnice, zatim izradi i montaži kabina za presvlačenje, montaži tipskih tuševa, dovoda i odvoda vode, te uređenju javnog WC-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 06. 2021. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Konjic ovih dana provodi intenzivne aktivnosti na uređenju Boračkog jezera, kako bi ovo prirodno jezero spremno dočekalo goste u novom ruhu.

U ovoj fazi na lokalitetu plaže „Prenj„ provode se pripremni i zemljani radovi, kako bi se uskoro moglo pristupiti aktivnostima na asfaltiranju prometnice i trotoara s ugradnjom ivičnjaka, zatim izradi i montaži kabina za presvlačenje, montaži tipskih tuševa, dovoda i odvoda vode, te uređenju javnog WC-a. Radove izvodi tvrtka „ PBP“.

Novi mobilijar

Osim plaže „Prenj“ uskoro bi trebali početi i radovi koji će doprinijeti ukupnom izgledu ove atraktivne turističke destinacije i znatno poboljšanim uvjetima za cjelodnevni boravak gostiju. Općina Konjic u suradnji s UNDP-om planira urediti šetnicu na dionici Hotel „Borašnica“ – glavna plaža, izraditi ponton, odnosno umjetnu plažu, obnoviti stari i postaviti novi dodatni urbani mobilijar, klupe za sjedenje i postaviti modernu urbano-komunalnu opremu, u vidu podzemnih kontejnera i kanti za otpad, navedeno je na stranici Općine Konjic.

Tijekom ovih aktivnosti planira se posebna pažnja posvetiti informativnim panoima Boračkog jezera s mapom i svim potrebnim informacijama o jezeru, njegovim prirodnim vrijednostima, biljnom i životinjskom svijetu i okolnom reljefu, a sve s ciljem da gosti na što brži i lakši način dođu do potrebnih informacija, koje će im omogućiti planiranje boravka na ovom lokalitetu.

Konjic izbor za višednevni odmor

Napori Općine Konjic na ovom polju dio su strategije razvoja turizma Općine Konjic uopće, s ciljem stvaranja što kvalitetnijih uvjeta za višednevni boravak domaćih i stranih gostiju na prostoru općine Konjic, koja osim prirodnim obiluje i kulturno-povijesnim vrijednostima koje privlače turiste.

Podsjećamo, kako smo u travnju pisali o uređenju plaža na Boračkom jezeru. Tada smo naveli kako je Općina Konjic u prosincu 2020. godine raspisala natječaj za izvođenje radova na uređenju plaža na Boračkom jezeru. Prema natječaju vrijednost radova iznosi 66400,00 KM bez PDV-a.

Boračko jezero posljednjih godina dobilo je nekoliko zaista atraktivnih privatnih objekata koji se mogu iznajmiti. Osim apartmana i drvenih bungalova, na Boračkom je smješten kamp u koji možete doći s kamp kućicom.

Oaza mira idealna je za odmor s djecom, jer posjeduje sadržaje poput dječjih igrališta. Vrijeme na Boračkom moguće je provesti u vožnji čamaca ili pedalina. Osim toga, idealno je za sve ljubitelje ribolova. Najam sobe za dvije osobe, prema online servisima za rezervacije, počekom lipnja možete platiti od 50 maraka. Noćenje, u ovisnosti o sadržaju objekta koji se iznajmljuje, ide do 150 maraka, dok će u kolovozu cijene biti skuplje.

Kopirati
Drag cursor here to close