Sastanak s Bešlićem

Priča s kolektorima u Mostaru: Svjetska banka obećala pomoć

Na sastanku je bilo riječi i o otvorenim pitanjima koja se vežu uz održivost samih postrojenja, ne samo u Mostaru već i u cijeloj BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 05. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u srijedu u Mostaru izaslanstvo Svjetske banke s kojima je razgovarao o puštanju u rad pročistača za tretman otpadnih voda te o ostalim temama vezanim za taj projekt. 

Na sastanku je bilo riječi i o otvorenim pitanjima koja se vežu uz održivost samih postrojenja, ne samo u Mostaru već i u cijeloj BiH. Također, istaknut je i problem odlaganja mulja s kojim se susreću svi gradovi u BiH koji imaju pročistač otpadnih voda, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara. 

Naglašena je potreba za iznalaženje sustavnog rješenja na državnoj razini kada su u pitanju održivost postrojenja i zbrinjavanje mulja. 

S tim u vezi Grad Mostar je dobio obećanje kako će tehnički eksperti Svjetske banke pomoći sa svojim iskustvima koje su stekli rješavajući slične probleme na ranijim projektima. 

U izaslanstvu Svjetske banke bili su direktorica za operacije i strategiju za Europu i Centralnu Aziju Mariem Sherman te voditelj ureda Svjetske banke u BiH Emanuel Salinas sa suradnicima, a na sastanku je sudjelovala i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina. 

Nakon sastanka izaslanstvo je obišlo pročistač te se na mjestu događaja upoznalo s projektom.

Kopirati
Drag cursor here to close