Ne može nastaviti rad?

Ministar Džindić: Neodrživ pokušaj obnove rada mostarskog Aluminija

"Nažalost, mislim da će i proces financijske konsolidacije pokazati da ovo gospodarsko društvo u ovakvom načinu rada i obliku poslovanja ne može nastaviti rad", rekao je Džindić
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 07. 2021. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić ocijenio je u četvrtak da je financijski neodrživ pokušaj oživljavanja proizvodnje u Aluminiju, čije je pogone u najam uzela izraelska kompanija MT Abraham nakon što je mostarska kompanija prestala s radom prije dvije godine.

"Nažalost, mislim da će i proces financijske konsolidacije pokazati da ovo gospodarsko društvo u ovakvom načinu rada i obliku poslovanja ne može nastaviti rad", rekao je Džindić nakon sjednice Vlade Federacije BiH održane u Mostaru.

Po njegovim riječima, predstavnici nove uprave i Nadzornog odbora Aluminij Industrije, koju je osnovala MT Abraham Grupa, sastat će se s njim sljedećeg utorka kako bi razgovarali o idućim koracima u toj kompaniji.

"Svjesni smo i vidimo da nije kompatibilan proces najma pogona sa spektakularnim najavama o pokretanju proizvodnje. Nažalost, ne vidim oporavak i takav model da se proizvodi s gubitkom je neuporabljiv", istaknuo je resorni ministar.

Mostarski Aluminij prestao je s radom sredinom 2019. godine nakon što su dugovanja, uglavnom za električnu energiju premašila 220 milijuna eura. Tijekom prošle godine dio njegovih pogona u Ljevaonici dan je u najam MT Abraham Grupi koja je u studenom prošle godine ponovno pokrtenula proizvodnju te angažirala 170 nekadašnjih radnika.

Većinski suvlasnik Aluminija je Vlada Federacije BiH s udjelom od 44 posto, koliko imaju i radnici, dok je Vlada RH vlasnik 12 posto dionica te kompanije, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close