Wuhuuuu!

Makarska s nestrpljenjem iščekuje goste iz BiH

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 67.000 turista, a povećanje se očekuje u narednim tjednima, jer mnogi spas vide upravo u gostima iz Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 06. 2020. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera



"Najkasnije 25. lipnja ćemo otvoriti granicu s Bosnom i Hercegovinom", potvrdio je Gari Cappelli, ministar turizma Hrvatske.

I prije toga na pojedinim graničnim prelazima s Hrvatskom, uključujući Gradišku, jučer je bila pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 67.000 turista, a povećanje se očekuje u narednim tjednima, jer mnogi spas vide upravo u gostima iz Bosne i Hercegovine.

Po broju posjeta, u Makarskoj su na prvom mjestu gosti iz Njemačke, a potom iz BiH. Ne čudi stoga to što u ovom gradu na Jadranu s nestrpljenjem očekuju da bez ograničenja bh. građani mogu ući u njihovu državu.

"Apsolutno nam to puno znači. Vi u Hrvatsku ili ovdje u Makarsku i sada možete doći ako imate neki poslovni sastanak pa potvrdu od tvrtke u kojoj radite, ili ako imate vaučer odnosno potvrdu o rezervaciji. Naravno, granica je otvorena i za one koji imaju nekretninu ovdje", rekla je za Nezavisne novine Hloverka Novak Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarske.

Na pitanje da li su cijene smještaja u Makarskoj snižene u odnosu na prethodne sezone, ona kaže da to zavisi od apartmana do apartmana.

"Znam za apartmane koji su snizili cijene. Neki vlasnici se nisu odlučili na smanjenje cijena, drugi jesu, ali mogu se naći vrlo, vrlo povoljni apartmani za 30-40 eura", uvjerava Novak Srzićeva.

Kopirati
Drag cursor here to close